A vád szerint egy 24 éves férfi tavaly áprilisban Újbudán, a Kelenföldi pályaudvarnál és az Etele téren egy húsklopfoló bárddal több csomag-, illetve jegykiadó automatát, valamint egy hirdetőtáblát is megrongált. A férfi a rongálással összesen több mint 2 millió forint kárt okozott.

A vádirat szerint a 24 éves férfi 2021. április 5-én hajnalban a XI. kerület, Kelenföldi pályaudvar aluljárójában ittasan, egy húsklopfoló bárddal betörte több jegykiadó automata kijelzőjét, valamint egy csomagautomata kijelzőjét és érintőképernyőjét.

A vádlott továbbá a pályaudvar területén egy hirdetőtábla üvegfelületét, valamint az Etele téren egy csomagkiadó automata érintő képernyőjét is betörte.

A vádlott dühöngő, agresszív magatartását a buszvégállomás biztonsági szolgálata észlelte, majd amikor követni kezdték a vádlottat, az futva elmenekült.

A vádlott a rongálással 5 társaságnak, összesen több mint 2 millió forint kárt okozott.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit rongálás bűntettével, illetve vétségével vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a vádlottal szemben büntetővégzéssel börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Fővárosi Ügyészség

blikk, youtube

Hirmagazin.eu