Home Szabadidő Média és szórakozás Balog: erősebb nemzetközi együttműködés kell a médiában

Balog: erősebb nemzetközi együttműködés kell a médiában

hirmagazin 2015 06 10 101018
forrás: MR/180perc

Az emberi erőforrások 180 percben nyilatkozó minisztere kedden Londonban John Whittingdale brit kulturális, sport- és médiaügyi miniszterrel tárgyalt.
A média területén sokkal egyértelműbb és erősebb nemzetközi együttműködésre van szükség – nyilatkozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán. Balog Zoltán előző nap Londonban John Whittingdale brit kulturális, sport- és médiaügyi miniszterrel tárgyalt. A miniszter a Kossuth Rádiónak telefonon nyilatkozva elmondta: a brit miniszterrel a média területéről beszéltek a legrészletesebben. Arról tárgyaltak, hogy a nemzetközi médiavilágban, amely már nem ismer határokat, hogyan lehetne védeni az ifjúsági érdeket, az emberi méltóságot, az emberi jogokat, miközben megőrzik a szólásszabadságot is.

Az Ön böngészője nem támogatja a hanganyag lejátszását!

Balog: erősebb nemzetközi együttműködés kell a média területén

A két miniszter megvitatta az új európai bizottsági irányelvek tervezetét is, amely arról szól, hogy a gyermekek jogait, a gyermekvédelmet, vagy az emberi jogokat sértő tartalmak ellen miként tudnák érvényesíteni a szabályozást abban az „eredetországban”, ahol a médiatulajdonost bejegyezték. Balog Zoltán azt mondta: John Whittingdale brit miniszterrel egyetértettek abban, hogy az élet sok területén kevesebb uniós szabályozás kell, de a médiaszabályozásban sokkal szorosabb együttműködésre van szükség. Balog Zoltán a műsorban kitért arra is, a kulturális témák között kollégájának elmondta, hogy tervezik az Iparművészeti Múzeum felújítását, amelyhez az annak idején a londoni világkiállításra épült Victoria and Albert Museum megújítása lesz a példa.

Exit mobile version