Kezdőlap Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Balhé a cirkuszban: felmondtak az artisták, durván összeverték őket

Balhé a cirkuszban: felmondtak az artisták, durván összeverték őket

A cirkuszban történt verekedés egyik sérültje a fogát is elvesztette (képünk illusztráció) /Fotó: Getty Images

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Magyarország — Elegük lett, így elhatározták, hogy felmondanak, ám beleegyezés helyett verést kaptak a főnökeiktől egy magyar vándorcirkusz artistái.

Információink szerint az artisták ráadásul a cirkusz produkciójának főszereplői. Elképzelhető, hogy emiatt reagáltak ilyen hevesen a cirkuszt üzemeltető vezetők.

A lapunkat megkereső, névtelenséget kérő informátor szerint sokkal többről van szó, mint két pofonról: nem ritka, hogy ehhez hasonló úton próbálják megúszni az artisták kifizetését a „cirkuszvilág fekélyeinek” tartott fejesek.

– Egyikőjüknek több fogát kiütötték, ám a társát is alaposan helybenhagyták. Nem csak fizikailag, de lelkileg is teljesen megtörtek a megvert fiatalok – mondta informátorunk, aki maga is a cirkusz világában dolgozik már hosszú ideje. – Az ott dolgozók gyakran panaszkodnak arra, hogy kevés létszámmal fut a cirkusz, emiatt mindenki nagyon megterhelt. Ez és egy elszámolási vita vezethetett oda, hogy a fiatalok úgy döntsenek, inkább kilépnének a cirkusz kötelékéből – tette hozzá a férfi.

Kerestük telefonon a bántalmazott cirkuszi dolgozókat, ám válasz helyett bontották a vonalat. Lapunk munkatársa megkereste telefonon a cirkusz igazgatóit is, ám üzenetünkre nem érkezett válasz.

A Blikk úgy tudja, a verekedés napján a rendőrséget is értesítették, s az egyenruhások perceken belül a helyszínre is értek. Ám hiába a kihullott fogak, eljárás nem indult a rendőrség részéről.

– Szeptember 5-én egy városi cirkuszhoz hívták ki a rendőröket. A helyszínen végzett meghallgatások és adatgyűjtés során további rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel, a szükséges jogi felvilágosítást a rendőrök megadták – közölték megkeresésünkre a rendőrök, hozzátéve: hivatalból üldözendő bűncselekmény nem történt.

Információink szerint a két artista az incidens után látleletet is vetetett a sérülésekről, ám a rendőrség válasza szerint feljelentést nem tettek a főnökeik ellen.

Nem kötelező nyomozni

Ha a sérülés nyolc napon belül gyógyul, könnyű testi sértés bűntette valósul meg. Az elkövetőt emiatt felelősségre lehet vonni. Ám a rendőrségnek nem kötelessége eljárást indítani, csakis akkor, ha az érintett fél feljelentést tesz. Erre az incidenstől számított 30 nap áll a felek rendelkezésére, s lehetőség szerint orvosi látlelettel, de legalább tanúvallomásokkal kell tudni alátámasztani az állítást.

blikk

Exit mobile version