Az ukrán tél kifoghat a rettegett HIMARS-rakétarendszereken, akár használhatatlanná is válhatnak

Dátum:

Az Eurasoan Times arról ír orosz forrásokra hivatkozva, hogy a HIMARS-ok „hamarosan elvszíthetik fényüket”.

Felidézték, hogy a HIMARS rakétarendszerek egy része még a nyáron érkezett meg Ukrajnába. Miután pedig alkalmazni kezdték őket, a háború az ukrán fél javára fordult. Azonban úgy tűnik, hogy

a közelítő tél ennek a harci előnynek véget vethet. 

Eddig az volt az ukránok bevett gyakorlata, hogy a mobil tüzérségi eszközöket alkalmazásuk után elrejtették a fák lombjai alá, így elkerülték az orosz válaszcsapásokat. Azonban miután lehullottak a levelek, nincs hova elrejtőzniük, így az orosz drónok, műholdak és légi felderítő eszközök könnyebben észlelhetik a HIMARS-okat.

A legfrissebb hírek itt!

De az Eurasian Times arra is kitért, hogy egy orosz légvédelmi egység parancsnoka a Zaporizzsjai régióban nemrég arról tájékoztatta a helyi orosz médiát, hogy

az ország légvédelmi erői új szoftvert kaptak, amely lehetővé teszi számukra, hogy „nehézségek nélkül” lelőjék a HIMARS MLRS rakétákat.

Szakértők hozzátették, hogy az amerikaiak ezeket a rakétarendszereket még nem tesztelték -20 Celsius fok körüli hőmérsékleten, így nem kizárt, hogy a kemény tél is kifog ezeken az eszközökön. Mindemellett a hideg évszakban speciális kerekekre és speciális üzemanyagra is szükségük van a  HIMARS-oknak ahhoz, hogy a hóban és a sárban közlekedni tudjanak. Ilyen körülmények között a HIMARS pedig elveszíti az előnyeit: a lopakodást és a gyors helyváltoztatás képességét – hívták fel a figyelmet a cikkben.

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

mandiner

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...

„Ez rémálom” – épül a metróvonal Róma történelmi kincsei közé fúrva

Kevés a metróvonal az olasz fővárosban. Most épül egy...
Megszakítás