Kezdőlap Főhírek Külföld Az orosz oligarchák paradicsomában van villája Zelenszkijnek, amelyet fedőcégeken keresztül birtokol –...

Az orosz oligarchák paradicsomában van villája Zelenszkijnek, amelyet fedőcégeken keresztül birtokol – Szólj hozzá!

652602 pool gbf370d946 1280

A több mint 400 négyzetméteres villa mindössze 400 méterre fekszik a tengerparttól.

Volodimir Zelenszkij vagyonát egyes források egymilliárd dollárra becsülték tavaly. Az ukrán elnök korábban egyébként azt állította, hogy a vagyona nagy részét előadóművészként kereste..

– írta a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Zelenszkij 2022-es vagyona viszont, nem hivatalos források szerint többszöröse korábbi vagyonának, azonban ennek forrásáról az ukrán elnök nem nyilatkozott..

Mint ismert, Olaszország egyik legdrágább üdülőhelyén, Forte dei Marmiben van luxusvillája az ukrán elnöknek, aki több cégen keresztül tulajdonolja a luxusházat. A tulajdoni lap szerint a kastély a San Tommaso S. R. L. cég nevén van, amely a Como megyében található Cantú településen van bejegyezve, és aminek a vezetője Pishchanska Svitlana, aki Zelenszkij egyik régi barátja.

Maga a San Tommaso az Aldorante Limited irányítása alatt áll. Ennek a fedőcégnek mindössze 2000 euró az alaptőkéje, a székhelye Cipruson van bejegyezve, ahol az egyetlen részvényes Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij felesége. 2019-ig egyébként maga az ukrán elnök is az igazgatója volt.

Forte dei Marmi strandjait Olaszország legjobbjai között tartják számon. A V4NA cikkéből pedig kiderült az is, hogy

Zelenszkij 413 négyzetméteres villája mindössze 400 méterre található a tengertől, Forte dei Marmi központjában. A villában 15 szoba található, a földszinten egy wellnessrészleg szaunával és pezsgőfürdővel – ismertették.

Gazdag oroszok birtokolják a tengerpart harmadát

A hírügynökségé írásában kitért arra is, hogy gazdag oroszok birtokolják az összes ház egyharmadát a tengerparton, ami körülbelül 2500 villát jelent.

Gyakran megfordul errefelé Roman Abramovics, Oleg Gyeripaszka, Borisz Gromov, Oleg Tinkov, vagy épp Alekszej Kudin.

Bruno Murzi polgármester egy olasz lapnak arról beszélt, hogy aggódnak a város bevételei miatt. A leggazdagabb oroszok ugyanis idén nem üdülhetnek a városban, ahol szinte minden hozzájuk lett igazítva – emlékeztet a portál.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

V4NA nemzetközi hírügynökség.

mandiner

Hirmagazin.eu


Exit mobile version