Home Hírek Háború Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa közleményében leírja, hogy a háború mindkét résztvevője...

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa közleményében leírja, hogy a háború mindkét résztvevője követett el háborús bűncselekményeket! Részletek itt!

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

„Az orosz fegyveres erők felelősek a feltárt jogsértések túlnyomó többségéért, beleértve a háborús bűnöket is. Az ukrán erők bizonyos esetekben nemzetközi humanitárius jogsértéseket követtek el, köztük két háborús bűncselekménynek minősülő incidenst is”

Az ENSZ szerint az ukránok is háborús bűnösök: két esetben is lelőttek, megsebesítettek vagy megkínoztak ártatlan embereket

Az ENSZ jelentésben mondta ki, hogy az oroszok háborús bűncselekményeket követhettek el, igaz az ukránok is követtek el hasonló borzalmakat / Fotó: MTI/AP/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov

Az ENSZ bizottsága megállapította, hogy az ukrajnai háború első heteiben elkövetett emberi jogi jogsértések „döntő többségéért” az orosz erők felelősek, beleértve a polgári lakosság elleni támadásokat is, amelyek potenciális háborús bűncselekményeknek számítanak.
Az Ukrajnával foglalkozó Független Nemzetközi Nyomozóbizottság négy északi tartomány eseményeiről szóló jelentésében megállapította:

Minden lényeges hír a háborúról!

Az orosz erők válogatás nélkül ágyúzták azokat a területeket, amelyeket megpróbáltak elfoglalni, és „megtámadták a menekülni próbáló civileket.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Ukrajna által elkövetett visszaéléseket is találtak, köztük két olyan esetet, amikor lelőttek, megsebesítettek vagy megkínoztak olyan embereket, akik nem voltak részesei az akcióknak.

„Az orosz fegyveres erők felelősek a feltárt jogsértések túlnyomó többségéért, beleértve a háborús bűnöket is. Az ukrán erők bizonyos esetekben nemzetközi humanitárius jogsértéseket követtek el, köztük két háborús bűncselekménynek minősülő incidenst is” – áll az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa közleményében.

A jelentés az ukrajnai észak-kijevi, csernyihivi, harkovi és szumi régiókban 2022 február végén és márciusban történt eseményeket vizsgálta. A Kijev melletti területeket visszafoglaló ukrán erők rengeteg holttestet találtak az utcákon és az orosz megszállás alatt meggyilkolt emberek tömeges temetkezési helyein.

Minden lényeges hír a háborúról!

Moszkva tagadja, hogy szándékosan célba vett volna civileket, bár falvakat, városokat és nagyvárosokat tett szinte a földdel egyenlővé Ukrajna-szerte az eredetileg „különleges katonai műveletnek” nevezett támadások során – írta a SkyNews.

Nyitókép: Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version