Home Külföld Kiemelt külföldi hírek Az eltévedt kisoroszlán a szabadkai országúton kóborolt..

Az eltévedt kisoroszlán a szabadkai országúton kóborolt..

Az eltévedt kisoroszlán a szabadkai országúton kóborolt. FORRÁS: SZABAD MAGYAR SZÓ

Kisoroszlánra bukkantak a Szabadka-Csantavér úton az arra utazók, a rendőrséget értesítették az eltévedt állat hollétéről

– adta hírül a Magyar Szó.

Az állatért tegnap 11 óra körül már meg is érkeztek a helyi szervek, a rendőrség és az állatkert illetékesei, akik biztonságba helyezték, majd elszállították. Az oroszlán valószínűleg a Palicsi Állatkertbe kerül majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy kerülhetett az állat a szabadba, és hogy honnan szökhetett ki.

Videó

A palicsi állatkert igazgatója, Sonja Mandić elmondta, hogy az oroszlánkölyök nagyon rossz állapotban van.

„Kis türelmet kérünk, mert még nem érkeztek meg a laboreredmények, vért vettünk, ezért várjuk az eredményeket, addig pedig az állatorvos ad neki infúziót és reméljük túléli – mondja Mandić.” Az oroszlánkölyök életkorát nehéz megbecsülni, mivel nagyon gyenge, úgy öt-hat hónapos körülire saccolja. Jelenleg elsősegélyben részesítik az állatot, és elvégzik a szükséges vizsgálatokat. Azt egyelőre még nem tudni, hogy az állat a Palicsi állatkertben marad, vagy a minisztérium továbbadja őt.

A borítókép illusztráció, forrása: AFP/Brendon Thorne

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version