10.3 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Az ellenzék legnagyobb “dobása”! Az történt, hogy semmi nem történt! Nem is történhetett, mert Gyurcsányék megunták, és elhúztak áztatni magukat, a Dunakanyarba! Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Akik ottmaradtak, azok bolyongtak céltalanul, közbem összetörtek mindent, felgyújtottak mindent, csuzlizgattak, ordibáltak, mocskos, ordenáré módon viselkedtek.. Így meneteltek Európa felé!

Ismét drámai hirtelenséggel zúgtak el forradalmaink. A tévészékházba fészket rakó, onnan – saját szavaik szerint – kívánságaik teljesüléséig soha sehova nem mozduló ellenzéki képviselők elunták magukat, felálltak és hazamentek.

Persze útközben még minden mozgókép rögzítésére alkalmas eszközbe hosszan meséltek önnön nagyszerűségükről, mintha bárkiben is maradt volna még hiányérzet ez ügyben. A soha véget nem érő, óriási, minden idők legtöbb szociológushallgatóját megmozgató tüntetéssorozat is hasonló véget ért: megunták.

Ezt a hetet, tekintettel a közelgő karácsonyra, szánjuk rá a forradalmi események értékelésére, elemzésére. Már a kijózanodás másnapját is magunk mögött hagytuk, gondoljuk át, mi is történt pontosan, és ezen események milyen hatással lesznek az ország jövőjére nézve. Vegyük elő a független, szakmai énünket és elemezzünk szenvtelenül, higgadtan és távolságtartóan.

Na, szóval: a nagy lófasz, az történt. A semmi. A négyzetre emelt nulla.

Nehéz bárminemű tanulságot levonni ezekből a szimbolikus térben lezajlott pszeudo-eseményekből. Tulajdonképpen – eltekintve a gurgulázó röhögésüket visszanyelni próbáló kormányközeli spin doktoroktól – mindenki jobban járt volna, ha bele se kezdenek szerdán a üres fenyegetésekkel gazdagon illusztrált, ám végül nevetséges véget ért obstrukciós, összellenzéki megbolondulásba.

Emlékeztetném a nagyérdeműt, hogy szerdán még azon nyammogott a fél közélet, hogy a német ipar, illetve a német szakszervezetek unszolására hozzájuk igazított túlóratörvény mekkora sebet fog ejteni a kormányon. Hogy ez lesz-e vajon az az ártalmatlannak tűnő banánhéj, amin úgy megcsúszik Orbán, hogy 2022-ig ki sem egyenesedik. Erre ebből az egészből annyi rögzült az álmélkodó szavazópolgárok fejében, hogy az ellenzék megőrült. Esetleg az eseményeket valami megfoghatatlan indíttatásból végig figyelemmel kísérők még azon is tanakodhatnak, hogy vajon a nátha mióta mártíromság.

Oké, a kialvatlanság xanax-szal rossz tanácsadó, de mégis melyik elmeháborodott ötlete volt, hogy az ellenzék Stan és Panja vegye át az irányítást az amúgy tökéletesen érdektelen köztelevízió felett? Kinek és miért támadt az a remek ötlete, hogy az oda beszabadult képviselők elfajzott óvodásként rohangáljanak, és közben azt követeljék, hogy azonnal szakítsák félbe a szlovák nemzetiségi adást, hogy ők beolvashassák a pontjaikat?

Persze, Lenin és a távíróállomás…

Egy sikeres forradalom végrehajtásához tényleg semmi más nem kell, csak a fegyverraktárak és a tömegtájékoztatás feletti irányítás megszerzése. Ez pont így volt 1917-ben a novemberben lezajlott Nagy Októberi Szocialista Forradalom során, de – basszameg – 2018-at írunk! Ma nem fegyverraktár és köztelevízió kell, hanem példának okáért a tömegek szimpátiája. Az meg pont nem szerezhető meg azzal, ha félkegyelmű politikusok a képviselői igazolványaikat mutogatva basztatnak szerencsétlen biztonsági őröket. Azzal meg pláne nem, ha Kunhalmi Ági ajtónak látszó láthatatlan erőtereknek fut neki, Hadházy pedig hátára fordult poloskaként vergődik a folyosókon.

A politika ugyan nem szakma, hanem művészet, de azért vannak bizonyos játékszabályai. A legfontosabb szabály az, hogy az egész az egész játék a szavazatokra megy. Nem a baráti médiában szerezhető szurkolói hangokra, nem Sargentini asszony soron következő gyűlöletkampányára és legfőképpen nem a külföldön terjeszthető álhírekre. Szavazókat meg pont nem szereztek ezzel a nevetséges hisztériával.

Előre félek, mit találnak ki legközelebb. Őket féltem saját maguktól.
Cím: Hirmagazin.eu
Forrás: vilagfigyelo.com útján

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Fulladás

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Fulladás

Niedermüllerék hűségesküt tettek az amerikai nagykövetnek – adta hírül a PestiSrácok.hu. Ahogyan elnézem ezt a fényképet, ezt a tülekedést, amint...

Elindult a határ felé Putyin nukleáris fegyvereket szállító tehervonata – Sokkoló üzenet a Nyugatnak

Az orosz nukleáris katonai vonat mozgásban van, vélhetőleg azért, hogy Oroszország figyelmeztesse a Nyugatot: Putyin kész eszkalálni ukrajnai...

Erről dönt ma a kormány: szóba került a tanársztrájk és a pedagógusok béremelése is – indul a feszültség a Parlamentben

Tárgyal és határoz is a kormány normakontroll-javaslatáról kedden az Országgyűlés, amely ezt követően szavaz négy, az Európai Bizottsággal...

Készül a NATO, újabb háború törhet ki Európában!

Egyre feszültebb a viszony Görögország és Törökország között. A szakértők – a két régi ellenféle közötti sorozatos atrocitások miatt...