Az ukrán hírszerzés drónjai 2024. május 10-11. éjszaka támadást hajtottak végre a volgográdi régióban található, Lukoil tulajdonában lévő olajfinomító ellen. Bár a károk pontos tisztázása még folyamatban van, a hírszerzés jelentése szerint több fontos létesítményt is találatok értek – írta az Ukrajinszka Pravda.

Az ukrán védelmi hírszerzés által indított drónok hajtottak végre támadást az oroszországi Volgográdban található olajfinomító ellen.

Az ukrán hírszerzés jelentése szerint a támadás során az AVT-1-os és AVT-6-os jelölésű olajfeldolgozó egységek megsérültek, továbbá hét hűtőegységet is lekapcsoltak, miután azok vezérlőkábelei is károkat szenvedtek. A kár pontos mértékének felmérése még folyamatban van.

A célpontul szolgáló, Lukoil tulajdonában álló olajfinomító Oroszország déli részén található, és az ország egyik legnagyobb kőolajtermék-előállító üzemeként szolgál. Az üzem naponta 287-300 ezer hordó olajat dolgoz fel.

Kép: Twitter;

Forrás

#ukrajna#oroszország#viszály#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu

ElőzőMagyarországnak van nyersolaj lelőhelye Turán..
KövetkezőA nap vicce..
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.