Az egészségpénztár és stratégiai partnere, az NN Biztosító által összeállított kérdőívet sokan kitöltötték, és az eredmények alapján látható, hogy sokak életszínvonala nem változott szignifikánsan. Ennek ellenére az emberek továbbra is többet fordítanak az egészségügyre, még stagnáló vagy romló anyagi helyzetben is.

Az egészségköltelem általában nehezen csökkenthető, és a válaszadók nagy része idén is többet költött magánorvosi ellátásra, gyógyszerekre és fogorvosi kezelésekre. A tendencia az, hogy egyre többen veszik igénybe a magánorvosi ellátást, mivel nehézkes lehet az állami ellátás hozzáférése. Az egészségpénztár segít a tagoknak pénzügyi támogatással, amely kevésbé terheli meg őket, és lehetővé teszi a fontos egészségügyi kezelések finanszírozását.

Az egészségpénztári tagság különleges előnyöket nyújt az ügyfeleknek, és segíti őket abban, hogy egészségügyi szolgáltatásokat vehessenek igénybe. A tagok számára a pénztár által biztosított visszatérítések számottevő segítséget nyújtanak az egészségmegőrzés és az ellátások finanszírozása terén. Fontosnak tartják, hogy az állami adókedvezményeket növeljék az egészségpénztári szolgáltatásokra vonatkozóan, és örülnének, ha a munkáltatók támogatnák az egészségpénztárakat hasonlóan a SZÉP kártyához.

A Prémium Egészségpénztár idén is felmérte tagjai véleményét a gazdasági változások hatásáról az egészségügyi költségekre. A körkép szerint sokan érzik, hogy rosszabbul élnek, de egyre kevésbé tudnak vagy akarnak spórolni az egészségügyi kiadásokon. Az állami ellátásban lassan részesülők száma nő, és a magánorvosokhoz fordulók száma emelkedik, bár ez pénzügyi terhet is ró rájuk. Az egészségpénztár segíti az ügyfeleket abban, hogy finanszírozzák a család egészségügyi kiadásait, és közel 40 százalék azt nyilatkozta, hogy nélküle le kellett volna mondaniuk fontos ellátásokról.

Hirmagazin.eu