Kezdőlap Főhírek Gazdaság Autófényezés: tanácsok a szakembertől

Autófényezés: tanácsok a szakembertől

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

10 kérdés az autófényező szakember kiválasztásához

A karosszéria javítás egy rendkívül fontos munkafázis az autó külső kinézete szempontjából, mégis az autófényezés az, aminek végeredményét elsőre megpillantjuk egy autón, hiszen rögtön szembeötlő, és minősége erősen meghatározza egy jármű szép vagy kevésbé szép külső megjelenését.

Ahhoz, hogy egy esetleges újrafényezés vagy karosszéria javítás utáni fényezés minél tetszetősebb legyen, nélkülözhetetlen a jó autófényező szakember megtalálása.

Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani 10 fontos kérdéssel, illetve ponttal.

Mennyire képzett az autófényező szakember, illetve mekkora autófényezési tapasztalattal rendelkezik?

Minél képzettebb egy szakember, illetőleg minél több és változatosabb tapasztalattal rendelkezik az autófényezés terén, annál szebb és jobb lesz a végeredmény, ezt nem is kell túlmagyarázni.

A technológiai háttér mennyire garantálja a jó munka minőségét?

Természetesen fontos az is, hogy milyen korszerűek a gépek, szórópisztolyok, a szín kikeveréséhez alkalmazott technológiák, stb. Ha minden eshetőségre készen felszerelt az autófényező műhely, egy másik fontos feltétel teljesül jó munkához.

Jó autófényező szakember-e az, aki gyors munkát ígér?

Ez már korántsem biztos. Az autófényezésnek megvan a menete, az adott technológiai lépéseket be kell tartani, a száradási időket nem szabad lerövidíteni.

Mennyire fontos az alapozás minősége?

Ha lehet mondani, fontosabb magánál a fényezési lépéseknél is. Ha az alapozás elnagyolt, nem megfelelő, lehetetlen lesz a kívánt magas minőségű fényezés felvitele a karosszériára.

Mennyire fontos, hogy az autófényező szakember lelkiismeretes, felelősségteljes legyen?

Mondhatni a kiváló fényezéshez alapvetően fontosak ezek a tulajdonságok. Minden feltételt, technológiai lépést, minőségi követelményt minden körülmények között be kell tartani, csak így garantálható a minőségi munka, a magas színvonalú fényezés.

Fontos-e, hogy milyen áron dolgozik az autófényező?

Természetesen az árkérdés is fontos lehet, és akár gyanúra is okot adhat. Ha valamennyire tisztában vagyunk az autófényezési árakkal, nyugodtan legyünk bizalmatlanok, ha valaki nagyon aláajánl a megszokott áraknak, vagy túl drágán végzi a munkát.

Képes-e a szakember arra, hogy a műanyag alkatrészekre ugyanolyan minőségben, illetve színárnyalatban dolgozzon?

Nem olyan egyszerű dolog egy műanyag lökhárítóra ugyanolyan árnyalatú színt felvinni, mint például a fém motorháztetőre. Ha a műhely képes erre, az már egy jó jel lehet.

Ad-e garanciát a munkájára a szakember?

Nagyon fontos jelzés lehet a minőségi munkára vonatkozólag, hogy az autófényező ad e garanciát a munkájára. Aki nem akar garanciát vállalni, az lehet, hogy nem olyan körültekintéssel végzi az alapozást és fényezést, tehát akár már rövid idő alatt hibák jelenhetnek meg a festésen.

Fontos-e, hogy az autófényező szakember referenciákkal rendelkezzen megelőző munkáiról?

Magától értetődően. Ráadásul, ha több nagy felbontású fotóval is rendelkezik megelőző fényezéseiről, annál jobb.

Hol találunk Debrecen környékén jó autófényező szakembert?

Debrecenhez közel, Hajdúszoboszlón Móré Ferenc karosszériásnál biztos találunk ilyet, internetes oldalán hajdúszoboszló.autófényezés.hu több fotót is megtekintetünk a munkáikról.

Forrás: hajdúszoboszló.autófényezés.hu

Exit mobile version