A Media1 egy olvasói levél szálait kibogozva megtudta, hogy Hazafi Zsolt, az ATV Egyenes beszéd című műsorának eddigi főszerkesztője az atv.hu főszerkesztő-helyettese lett és az Egyenes beszéd szerkesztőségének éléről távozott. Portálunk ellenőrizte az elmúlt napok adásainak felvételeinek nyilvános archívumát, hogy a változás összefügghet-e a Magyar Péter 7. ATV-s élő interjúján történtekkel, és az derült ki, hogy a csatorna legismertebb közéleti műsorának élén a változás még biztosan az elhíresült adás előtt történt.

Szöllősi Györgyi neve mint megbízott főszerkesztő szerepelt az ATV Egyenes beszéd című műsorának stáblistájának élén – szúrta ki a Media1 egyik olvasója. Olvasónk, László hétvégén küldött üzenete jelentős változásra utalt, hiszen az ATV egyik legismertebb közéleti műsorának hosszú ideje Hazafi Zsolt volt a főszerkesztője. A Media1 a levél után a Sweet.tv nevű szolgáltatás műsorvisszanéző funkciójával azonnal visszanézte az Egyenes beszéd elmúlt napokban sugárzott adásaiból június 10-ig elérhető nyilvános archívumot és azt látta, hogy ezen adások végén már minden esetben Szöllősi Györgyi neve szerepelt mint megbízott főszerkesztő.

Fontos lehet, hogy annak a június 10-i adásnak a végén is Szöllősi neve szerepelt mb. főszerkesztőként, amelyben Magyar Pétert, a Tisza Párt alelnökét szembesítette Rónai Egon a választások után egy piros dossziéval, benne a politikus ATV-s korábbi 6 élő szereplésével és 18 meghívásának részleteivel, majd a politikus egy rövid vita után kivonult. Így tehát nem arról van szó, hogy a dosszié-ügy miatt leváltották Hazafi Zsoltot, hiszen ekkor már nem is ő vezette a szerkesztőséget.

Érdekes ugyanakkor, hogy az Egyenes beszéd főszerkesztői posztján történt változást a csatorna annak idején nem jelentette be a szaksajtóban, erre csak a stáblista utalt a figyelmesebb nézők számára. A Media1 megkereste az ATV sajtóosztályát, hogy mikor történt a változás, amire azt a választ kaptuk, hogy néhány héttel ezelőtt, a változás okaként pedig azt írták:

„Megerősítettük az atv.hu-t, még inkább politikai hírfokuszúvá tettük, így szükség lett még egy közéletben jártas szakemberre. Az Egyenes beszéd akkori főszerkesztője, Hazafi Zsolt átkerült a hírportálhoz. Az Egyenes beszéd megbízott főszerkesztője ekkor Szöllősi Györgyi lett, akivel a csatorna abban állapodott meg, hogy június végéig tölti be ezt a pozíciót. A végleges főszerkesztő személyéről a következő két hétben hozza meg a vezetőség a döntést.”

Hazafi Zsolt főszerkesztő-helyettes lett az ATV.hu-nál

Egyébként arról, hogy az atv.hu-nál átalakítás történt (egy új főszerkesztőt neveztek ki Semsei László személyében), még májusban beszámoltunk és megszólaltattuk az ATV-t is, de Hazafi átigazolásáról akkor még nem esett szó, és a neve nem szerepelt az atv.hu impresszumában. Ez egyébként jelenleg is így van, tehát jelen hírünk élesítésekor nem derül ki az online stáblistából, hogy Hazafi Zsolt ott dolgozik, de érdeklődésünkre a sajtóosztályon elmondták, hogy Semsei László felkérésére Hazafi főszerkesztő-helyettes lett a portálnál.

Forrás

Hirmagazin.eu