Asztalitenisz-vb: az Ecseki, Szudi kettős révén 38 év után van újra férfi párosban negyeddöntősünk

Dátum:

A 13. helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros három játszmában győzött a Puerto Ricó-i Daniel Gonzalez, Brian Afanador duó ellen, ezzel bejutott a durbani világbajnokság legjobb nyolc kettőse közé, Póta Georgina viszont papírforma vereséget szenvedett a japán Ito Mimától.

ping-ponng,vb
A legjobb nyolc közé jutó Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros egy mérkőzésre van a vb-éremtől (Fotó: WTT)

A legfrissebb hírek itt!

Túlzás nélkül állítható, történelmi pillanat előtt állt a durbani asztalitenisz-világbajnokság ötödik napján az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosunk: a nyolc közé jutásért a Puerto Ricó-i Daniel Gonzalez, Brian Afanador duó ellen játszott.

Mielőtt még bárki legyintene, mondván „na és?”, nézzük a tényeket: ebben a számban legutóbb 1985-ben Göteborgban volt magyar negyeddöntős, jelesül a Klampár Tibor, Kriston Zsolt kettős jutott ilyen „magasságba”. Történt tehát mindez 38 évvel ezelőtt, az akkori szereplők közül Klampár néhány hete töltötte be a hetvenet, s Kriston is elmúlt már hatvankettő, szóval tényleg nem tegnap volt…

Mindemellett az sem érdektelen, hogy – kicsit tovább kutakodva a világbajnokságok történetében – férfi vonalon 1989 óta nem volt negyeddöntősünk, tehát már annak is 34 éve, hogy Klampár (ki más…?) Dortmundban egyesben a legjobb nyolcig verekedte magát. Ha pedig a válogatottunk összteljesítményét nézzük, magyar asztaliteniszező 2007-ben Zágrábban játszhatott legutóbb negyeddöntőt, tehát a Póta Georgina, Tóth Krisztina páros emlékezetes menetelése óta is eltelt már 16 esztendő.

Tehát az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettősünk azzal az „aprócska” teherrel a batyujában állt asztalhoz szerda késő délelőtt Durbanben, hogy a fentebb említett „legeket” átadhatja a múltnak. Ráadásul ez nem is tűnt lehetetlennek, hiszen bár a dél-amerikai kettős nem rossz, nem lottón nyerte a vb-szereplés lehetőségét, Ecsekiék az elmúlt időszakban oldottak már meg ennél nehezebb feladatot is. Szerencsére most is az eddig látott meggyőző teljesítményt nyújtották, s ha nem is könnyedén, de játszmavesztés nélkül 3:0-ra nyertek és jutottak be ezzel a legjobb nyolc közé, ahol a dél-koreai Dzsang Vu Dzsin, Lim Dzsong Hun páros következik, s a tét már a világbajnoki érem lesz.

A legfrissebb hírek itt!

Férfi párosunkkal egy időben Póta Georgina is ütőt ragadott, igaz az ő esetében ezúttal valós győzelmi esélyekről csak nagy jóindulattal lehetett beszélni, tekintve, hogy a túloldalon a japán asztaliteniszsport egyik ékköve, Ito Mima állt. Ha nem lennének kínaiak, szinte biztosan Ito lenne a sportág királynője, így azonban meg kell elégednie az egyik udvarhölgy szerepével úgy is, hogy gyakorlatilag ő a legjobb kínaiak első számú kihívója. Óriási tehetség 2015 júniusában 14 évesen már a legjobb tíz között volt a felnőtt világranglistán, 2017 szeptembere óta pedig kirobbanthatatlan onnan, sőt hosszú időn keresztül a második volt, jelenleg pedig a hetedik helyen jegyzik.

Ennyi talán elég annak érzékeltetésére, hogy első számú női játékosunknak kivel is kellett megküzdeni a 16 közé, azaz már a nyolcaddöntőbe jutásért. Persze ez természetes, egy világbajnokságon nincs könnyű ellenfél, a verseny ezen szakaszában pedig különösen. Ettől függetlenül Póta derekasan próbálkozott, de nem igazán volt esélye a japán klasszis gyakorlatilag végig vezetve négy szettben győzött.

56. EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
Férfiak. Páros. Nyolcaddöntő:

Ecseki Nándor, Szudi Ádám (13. kiemelt)–Gonzalez, Afanador (Puerto Ricó-i, 33.) 3:0 (7, 7, 7)
Nők. Egyes. A 16 közé jutásért:

Ito (japán, 6.)–Póta Georgina (54.) 4:0 (7, 7, 7, 8)

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Hatalmas meglepetés: Az Atalanta lefocizta az eddig verhetetlen Leverkusent az Európa-liga-döntőben

A labdarúgó Európa-ligadublini döntőjében az Atalanta esélyt sem adott...

Párizs 2024: átvették a lángot a franciák – videó

Ünnepélyes keretek között átvették pénteken a párizsi nyári játékok...

Veszprémi győzelem, .. de milyen izgalmak voltak.. – nagyon sok kép és még több videó

A Telekom Veszprém rossz kezdés után 32–31-re megverte odahaza...

Orbán Viktor többnapos brüsszeli útra indult

Brüsszelbe utazott Orbán Viktor miniszterelnök, ahol csütörtökön részt vesz...
Megszakítás