11.6 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

Amerikai diákok kapják idén a Nemzetközi Gyermek Békedíjat

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A fegyvertartás szigorításáért kampányoló amerikai diákok által alapított szervezetnek adományozta idén a Nemzetközi Gyermek Békedíjat Desmond Tutu dél-afrikai Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista.

A szervezetet olyan diákok hozták létre, akik túlélték a Florida állambeli Parklandban februárban történt iskolai lövöldözést, amelyben tizenheten haltak meg.

A Menet az életünkért (March for Our Lives) elnevezésű szervezetet a parklandi lövöldözés túlélői alapítottak biztonságos iskola létrehozásáért, illetve lőfegyveres erőszak ellen.

A kezdeményezést Desmond Tutu dél-afrikai anglikán egyházi vezető, emberi jogi aktivista történelmi jelentőségűnek nevezte. “A békés kampány, amely biztonságos iskolákat és közösségeket, valamint a fegyveres erőszak megszüntetését követeli, a történelem nagy békemozgalmaira emlékeztet” – hangoztatta Tutu. Kiemelte azt is, hogy a gyerekek nyomatékos üzenetét felerősíti fiatalos energiájuk és az a rendíthetetlen hitük, hogy jobbá tehetik a jövőjüket.

A Menet az életünkért a fegyvertartás szigorításáért kampányol és megalakulása óta több mint 25 amerikai államban fogadtak el olyan jogszabályokat, amelyek összhangban vannak a csoport célkitűzéseivel.

A Nemzetközi Gyermek Békedíjat 2005 óta évente ítéli óda a KidsRights alapítvány olyan gyermeknek vagy gyerekek által vezetett szervezetnek, aki vagy amely a gyermekek jogaiért küzd. A korábbi díjazottak között van például Malala Juszufzai – azóta Nobel-békedíjas – pakisztáni születésű emberi jogi aktivista is.

Desmond Tutu, aki korábban a dél-afrikai apartheid-rendszer ellen harcolt, a Nemzetközi Gyermek Békedíj védnöke. Az idei díj döntősei közé került a gyerekházasság ellen kampányoló 17 éves bangladesi Moni Begum, valamint a 18 éves szamoai Leilua Lino, akit apja megerőszakolt, most pedig más gyerekeknek segít a traumából való felépülésben.

Forrás: MTI

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Szlovák védelmi miniszter: “Ez óriási hír” – Szlovákia 200 millió dollárt kap fegyverre az USA-tól

Szlovákia 200 millió dollárt kap amerikai kormányalapokból, amit amerikai katonai felszerelések vásárlására fordíthat. "Ez óriási hír, ezt a pénzt...

Vagyonnyilatkozatok: a kormány meghajlik az Európai Bizottság előtt

Újra kell számolja vagyonát november 1-je után számos politikai és közéleti vezető. Benyújtották az EB-vel egyeztetett vagyonnyilatkozattal kapcsolatos...

Több ország a világon, de köztük is Franciaország továbbra is nagy erővel támogatja Ukrajnát!

Catherine Colonna, francia külügyminiszter szerdán ígéretet tett arra, hogy Franciaország hosszabb távon is támogatja Ukrajnát Oroszországgal szemben. – Miközben Oroszország...

Belebukott a sikkasztási vádba a korábbi vezetőség: megválasztották az új elnököt a MOL horvátországi partnerénél – Mutatjuk, ki ő

Az INA horvát olajipari vállalat felügyelőbizottságása (fb) szerdán tudomásul vette a Mol Nyrt. által az INA igazgatótanácsába delegált...