Home Főhírek Külföld Államfői látogatás: Koszovóban szolgáló honvédekkel futott együtt Novák Katalin

Államfői látogatás: Koszovóban szolgáló honvédekkel futott együtt Novák Katalin

22

A magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására, elismeréssel szólnak a szolgálatukról

– mondta Novák Katalin köztársasági elnök kedden Koszovóban, amikor látogatást tett a KFOR-missziónál. A Novo Selo-i tábor állománygyűlésén kiemelte, hogy a Magyar Honvédség főparancsnokaként a magyarok köszönetét hozta el a Koszovóban szolgáló katonáknak.
Hozzátette: Magyarországon közismert, hogy Koszovóban magyar katonák szolgálnak, s ennek nagy otthon a támogatottsága.

A köztársasági elnök köszönetet mondott Kajári Ferenc vezérőrnagynak, a KFOR-misszió magyar parancsnokának. Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában háború dúl, amelyet Európa minden országa szeretett volna elkerülni.

Magyarország a béke oldalán áll

– hangsúlyozta, hozzátéve: a nyugat-balkáni térség stabilitásának megbillenése hatással lehet Európára is. Mint mondta, nemcsak a háború megvívása nehéz, hanem a béke megteremtése és megőrzése is. Elismeréssel szólt a katonák erejéről, amely szükséges ahhoz, hogy meg tudják védeni hazájukat és a békét.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Novák Katalin feleségként és anyaként szólva a katonákhoz kiemelte: átérzi, hogy milyen nehéz lehet távol lenni a családtól, egyben a családoknak is megköszönte az ezzel járó áldozatot. A magyar köztársasági elnök az állománygyűlés végén ajándékot adott át a szolgálatot teljesítő katonáknak.

opera pillanatfelvétel 2022 05 28 143645 www.bmbah.hu

Ma reggel a köztársasági elnök közös futáson is részt vett az állomány tagjaival, illetve Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel és Ruszin-Szendi Romulusszal, a Magyar Honvédség parancsnokával. Az eseményről a miniszter is posztolt egy képet közösségi oldalára.

Forrás: Magyar Nemzet; Fotó:Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Hirmagazin.eu

Exit mobile version