Home Főhírek Belföldi hírek A XX. kerületet is elbukta az ellenzék: a Fidesz jelöltje győzött az...

A XX. kerületet is elbukta az ellenzék: a Fidesz jelöltje győzött az időközi önkormányzati választáson

A fideszes Szombathy Dénes Gyula nyert a XX. kerületi időközi önkormányzati választáson /Illusztráció / Fotó: MTI / Fotó: Mohai Balázs

A Fidesz jelöltje, Szombathy Dénes Gyula nyerte a XX. kerületi időközi önkormányzati választásokat.

Szombathy 543 szavazattal 51,8 százalékos eredménnyel nyert. A Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és Párbeszéd közös jelöltje, Jurák Tamás 456 szavazatot kapott

– szúrta ki a Telex.

A választásokat azért kellett kiírni, mert 2022. szeptember 27-én meghalt Komoróczy László, aki képviselői tisztségét 18 éven keresztül (megszakítás nélkül) töltötte be az MSZP színeiben. Az elhunyt képviselő 1998-tól három cikluson keresztül humán területekért felelős alpolgármester, közel egy évtizeden át pedig civil tanácsnok volt.

A legfrissebb hírek itt!

Komoróczy 2019-ben magabiztos 55,9 százalékkal nyert, 20 százalékkal kapott több szavazatot mint Szombathy. Pesterzsébet emellett jellemzően a baloldali kerületek közé tartozik így a fideszes jelölt győzelme meglepő is lehet egyesek számára – emelte ki a portál.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

blikk, telex

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version