Kezdőlap Életmód Életmód hírek A vízvezeték-rendszer felmérése – elkerülhet-e ingatlanvásárlás után?

A vízvezeték-rendszer felmérése – elkerülhet-e ingatlanvásárlás után?

handyman with toolbox
handyman with toolbox

Mikor új ingatlant vásárolunk, a beköltözés esetén érdemes meggyőződnünk a vízvezeték-rendszer megfelelő működőséről.

Sokak számára ez viszont pusztán abból áll, hogy laikusként gyorsan átfutják, működnek-e a csapok, a vécétartályok, és hogy nem szivárognak-e a lefolyók.

Viszont ez önmagában még elég kevés, hiszen akadhatnak olyan rejtett hibák is, amik a későbbiekben igen nagy fejfájást okozhatnak számunkra.

Rejtett hibák a vízhálózaton

Az ingatlan vásárlást a legtöbb esetben felújítás is kíséri, amikor a saját egyedi ízlésünkhöz alakítjuk jövőbeli otthonunkat. Azonban eléggé közbeszólhatnak a vízhálózaton lévő rejtett hibák ilyenkor, ha a felújításnak ezek felmérése és korrigálása előtt kezdünk neki. Bár látszólag talán minden rendben van a ház vízvezeték-rendszerével, azonban egy-egy rosszul kivitelezett vizesblokk nagyon sok probléma forrása lehet. Ez ugyanis lehetséges, hogy ideig-óráig megfelelően működik, viszont itt tényleg csupán idő kérdése, mikor üt be a baj. Egyes esetekben ugyanis még a WC tartály szerelés is az új csempék felverésével járhat, ami az egész felújítást sutba vághatja. Magától értetődően ez pedig az utolsó dolog, amire bárki is vágyik miután egy csomó idő és pénz elment álmai fürdőszobájának megvalósítására.

Szakszerű segítség a hatékony megelőzésért

Az fentebb említett rejtett hibákat viszont egyszerűen megelőzhetjük, ha egy hozzáértő szakember segítségét kérjük a különféle felújítási munkálatok előtt. A szakértő szemek ugyanis könnyedén kiszúrhatják az olyan problémás részeket, amelyek számukra, laikusoknak fel sem tűnnek – a későbbiekben viszont komoly károkat okozhatnak. Ráadásul azt is érdemes észben tartanunk, hogyha beüt a baj, nem garantált az azonnal segítség a hiba elhárításában. A legtöbb vízvezeték szerelő Budapest vonzáskörzetében ugyanis eléggé be van táblázva. Ez pedig azt eredményezheti, hogy sokszor akár napokig víz nélkül maradhatunk, ha kritikus helyen van a probléma. A címben szereplő kérdésre a válasz tehát, hogy a vízvezeték-rendszer felmérése bár elkerülhető, azonban ez egyáltalán nem ajánlott senkinek, ha ingatlanvásárlásra került a sor. Elvégre az úttesten is átkelhetünk anélkül, hogy szétnéznék előtte, viszont erősen ajánlott inkább elkerülni ezt, ha jót akarunk magunknak.


Exit mobile version