Kezdőlap Sport Sporthirek A vitorlázó Berecz nyolc futam után is harmadik

A vitorlázó Berecz nyolc futam után is harmadik

Továbbra is tartja a harmadik helyét a vitorlázó. / Fotó: EPA/CJ GUNTHER

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor nyolc futam után továbbra is a harmadik helyen áll a tokiói olimpián.

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó szombaton előbb a harmadik helyen ért célba, majd a nyolcadik részversenyben ötödik lett úgy, hogy a 11. helyről kapaszkodott fel.

Még több külföldi hír

A dobogóért folyó küzdelemben a sorrend nem változott, a címvédő brit Giles Scott újabb első helyet szerzett – ez volt ötödik futamgyőzelme –, így hat helyezési ponttal vezet a spanyol Joan Cardona és kilenccel Berecz előtt.

A negyedik holland Nicholas Heiner hét, az új-zélandi Junior Josh pedig kilenc pont hátrányban van a magyar hajóssal szemben.

A finndingisekre vasárnap még két futam vár, majd kedden következik a legjobb tíz számára az éremverseny az Enosima Jachtkikötőben.

„Nagyon jól vitorláztam, az első futamban mindenki kicserélődött körülöttem, én nem rizikóztam, a másodikban pedig szokásomhoz híven egy kicsit hátulról kezdtem, onnan zárkóztam fel” – mondta Berecz az MTI-nek.

Még több külföldi hír

Azt tehát nem mondhatom, hogy nem hajtottam ki magam. Megerősítettem a pozíciómat az élmezőnyben, holnap hasonló jó eredmény kell, és akkor, ahogy korábban is mondtam, az utolsó futamban fog majd eldőlni a verseny. Minden pontnak lesz jelentősége a medálrészben, erősíteni kell holnap ezt a pozíciót, vagy kicsit zárkózni az élmezőnyhöz”

mti, blikk

Hirmagazin.eu


Exit mobile version