7.1 C
Budapest
2022. december. 6. kedd

A világ 5+1 legveszélyesebb fesztiválja – képek, videók

Dátum:

Megosztás:

Ha szereted a rizikót, akkor természetesen ezek a fesztiválok neked szólnak, ám ha inkább óvatos duhaj vagy, jobb, ha messzire elkerülöd az általunk felsorolt bulikat.

Persze ez a te döntésed, de azért csak okosan: mutatjuk, mik a legveszélyesebb fesztiválok!

Peru: Takanakuy fesztivál

Avagy a híres „Karácsonyi Küzdő Fesztivál”, amit december 25-én tartanak. Az emberek összeszedik összes sérelmeiket, és kihívják egymást ökölharcra. Ezeket rögtönzött gyűrűkben tartják, ahol lehet őket nézni is. Mind a helyi „harcosok” mind pedig a bámészkodók beszállhatnak a buliba.

Görögország: Rouketopolemos (Rakéta Háború)

Minden évben Kelet-Görögországban tartják meg Vrontadioos városában a szokatlan, veszélyes ünnepet. Kettő rivális templom, az Agios Markos és a Panagia Erithiani körülbelül 60 ezer apró rakétát lő a másik harangtornyára. Ez akkor történik, miközben tart a szertartás. Úgyhogy igazából bőven elég, ha csak egy rakéta téveszt irányt, és máris megvan a baj.

Spanyolország: Baba-ugrás

Castrillo de Murcia városában eléggé egyedi felfogásuk van a gyereknevelésről. A 17. századtól kezdve minden évben megrendezésre kerül a ceremónia, aminek központi szereplői az újszülöttek a matracon. Az utcán. Színészek ördögnek öltözve ugrálnak a körülöttük. Ez a rituálé azért alakult ki, hogy a gyerekekből kiüldözzék a gonoszt.

Anglia: Sajtgurítás

Gloucestershireében, Angliában, már több mint egy évszázada hagyomány a sajtgurítás. Egy hatalmas, több kilós sajtot gurítanak le a lejtőn, és a versenyzőknek aztán mellette szaladva be kell érniük a célba. Aki nyer, az megnyeri a sajtot. Aki nem, annak meg minimum, hogy kibicsaklik a bokája, de ez a legkisebb baj, ami történhet a lejtőn való lefutás közben.

Olaszország: Gyümölcspárbaj

Hogyha a narancs nagyon békés gyümölcsnek tűnik neked, egyedül az lehet az oka, hogy még senki nem próbált meg fejbe dobni eggyel. Minden év februárjában Ivrea városában megtörténik a citrusok harca. Egy lóvontatta szekéren narancsokat szállítanak, miközben színészek gyülekeznek az utcára, talpig ilyen hoki szerű mezbe öltözve, hogy megjelenítsék a gonosz, elnyomó hatalmat. Miután mindenki elhelyezkedik, elkezdődik a narancsdobálás. Egyedül csak a lovakat tilos eltalálni. De minden más mehet.

Spanyolország: Bikafuttatás

Pamplonai bikafuttatásról már biztos hallottál. Minden év júliusában tartják meg a Fiesta de San Fermin nevű eseményt. A bikákat egyszerűen kieresztik az utcára, ahol megpróbálhatsz előlük elmenekülni, de közben még legalább 2 ezer másik ember is veszettül fog rohanni melletted. Majd egy kilométeren keresztül üldöz téged 6 feldühödött bika. Készen állsz rá?

noizz

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Figyelem! Lőfegyver lehet a TOP-listás körözött személynél! – Ne próbáljátok meg feltartóztatni, hívjátok bármelyik rendőri számot!

Hazai-, európai- és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben a nagyon veszélyes rabló, Sütő Ferenc ellen. Forrás és nyitókép: police.hu Hirmagazin.eu

Vlagyimir Putyin kitiltotta az orosz médiából az „LMBT-propagandát”

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvénymódosítás-csomagot, amely megtiltja az a médiában az LMBT-aktivistáknak a nemi átalakítással...

Hétfő esti szamba – Brazília fesztivált rendezett Dél-korea ellen

Brazília már fél óra után eldöntötte a mérkőzést Dél-Korea ellen. A Selecao ellenfele a negyedöntőben Horvátország lesz péntek...

Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár

Hozzátették, hogy a pesti mellett egy budai helyszínen, az Etele Plazában jelöltek ki hivatalos gyűjtőpontot. Idén csaknem száz ingyenes koncertet...