16.7 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

A vidéki emberek színházba járása ellen hergel Alföldi Róbert

Dátum:

Megosztás:

Mint szombaton megírtuk, a Május 1. mozi helyén nyílt magánszínház egy hét sírás-rívás után bejelentette, hogy “magánadományozók” összedobtak közel 100 millió forintot, és így ősszel Alföldi Róberték tovább tudják játszani az Őrűlt nők ketrece című musicalt és más, Alföldi főszereplésével vagy rendezésében készült bohókás, általában zenés komédiázást.

Ellenőrizni az állításukat nehéz, azonban enyhén szólva gyanús, hogy csodák csodájára ilyen gyorsan ilyen sok pénzt összetarháltak. Információink szerint a pénz eleve már megvolt – és nem mikroadományokból. És nem is feltétlenül Magyarországról. Egyszerűen csak megpróbáltak előbb az államtól szerezni, majd egy keveset a nézőktől is. És közben persze szidni a kormányt. (Ha valaki az Átrium facebook-oldalát megnézi, olyan érzése van, mintha Gyurcsány egyik kispártjának az oldalára látogatna, annyi ott a baloldali vulgárpolitizálás. Előadásaik nézőbarátibbak: kis színpadon, kis nézőtér előtt vidámkodó bulvárelőadások.)

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Az Átriumnak nevezett egykori mozi vezetői természetesen megijedtek, amikor médiumok azzal kezdtek foglalkozni, valami nem stimmel az “adományok” körül. Ijedtségükben pedig a valóban értékes kezdeményezéseket próbálják támadni. Például a rendkívül sikeres, a legkisebb falvakba is kultúrát vivő Déryné Programot.

“Nos, őszintén bevalljuk, hogy a (…) Központi Ekhósszekér esztétikailag kifinomult magasművészete valóban nem érintett meg bennünket.” írja az Átrium.

Alföldi Róbert. FOTÓ: DÖMÖLKY DÁNIEL

Ekhós szekér – milyen finom (pontosabban: gyáva és ironikusnak szánt) utalás a Déryné Programra. Amikor mondjuk Vidnyánszky Attila rendezésében elviszik Csehov három egyfelvonásos darabját egy kicsi zsákfaluba Trill Zsolt és Szűcs Nelli főszereplésével, olyan embereknek, akik esetleg – addig – még sohasem voltak színházban.

Egyértelmű: a vidéki emberek színházba járási lehetőségei ellen kampányolnak. Hogy ne vigyenek színházat, kultúrát a falun élő emberekhez. (Egyébként ne legyünk igazságtalanok: Alföldiék mindenkitől sajnálják a pénzt. Ha valaki nézegeti a facebook-oldalukat, könnyen észreveszi, hogy Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművésztől a Karinthy Színházig minden – egyébként teljesen politikamentes – , másnak adott támogatás zavarja őket.)

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Az Origón egyébként éppen múlt szombaton, amikor Alföldiék trükközésével is foglalkoztunk, interjút közöltünk a vitathatatlan értéket képviselő Déryné Program igazgatójával, Kis Domonkos Márkkal.

Címmódosítás: Hirmagazin.eu

Eredeti forrás: origo.hu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Megvádolták Amerikát, az USA lenne a felelős a gázszivárgások miatt?

Az Északi Áramlat vezetékeivel kapcsolatos incidens Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezetében történt, amelyet teljes mértékben az amerikai...

Eltűnt az idős úr, Makai Antal, rendőreink a lakosság segítségét kérik..

Kisteleki rendőreink az állampolgárok segítségét kérik egy 61 éves kisteleki férfi megtalálásában. A Kisteleki Rendőrkapitányság 06060-157/177/2022 számon körözési eljárást...

Új lengyel boltlánc tarolná le Magyarországot..

A Half Price egy lengyel eredetű boltlánc, ami mögött Európa egyik legnagyobb cipőkereskedője és gyártója áll, ami nem...

Kifizetési stopot rendelt el a magyar kormány

A kormány elrendelte a kifizetések leállítását októberben – ismerte el a Pénzügyminisztérium. Először szerdai sajtóértesülések szintjén vetődött fel, hogy a...