Afganisztánból olyan jelentések érkeznek, amelyek szerint a táliboknak listája van azokról az emberekről, akik segítettek az amerikai erőknek, és most háztól-házig keresik őket, majd brutálisan felakasztják azokat, amelyeket találnak.

Oliver North alezredes csütörtök este csatlakozott a Fox News műsorvezetőjéhez, Sean Hannityhez, és nagyon nyugtalanító híreket közölt. – Megvan a banki nyilvántartás. Mindent a nagykövetségnek köszönhetően kaptak … Úgy tűnik, hogy a tálibok elfoglalták az amerikai nagykövetség és a kabuli bankok bérszámfejtési adatait, amelyeken a helyben lévő vadászok neve, címe és telefonszáma látható. ”

Ryan Rogers, aki nyugállományú tengerész -őrmester is mondta A Fox News csütörtökön arról számolt be, hogy a tálib harcosok vadásznak és végeznek ki volt afgán kommandósokat és tolmácsokat. Az egyik tolmács, akivel Helmand tartományban dolgozott, csapdába esett Kabulban, és nem tudja elérni a repülőteret.

„Tegnap elmondta, hogy három [afgán nemzeti hadsereg] parancsnokot akasztottak fel, akiket megtaláltak” – mondta Rogers. -És annak a helynek a közelében, amelyet elrejt, házról házra járnak, és küldtek egy üzenetet, amelyben azt mondták, hogy terveik vannak azokkal az emberekkel, akik Amerikával operáltak.

(Videó jóváírása: Fox hírek)

– Azt mondtam, hé, láttál valamit a szemeddel? Igent mondott ” – jelentette Rogers. – Azért nem mutatják be ezeket a dolgokat, mert az emberek szurkolnak, de halálra rémültek, és felakasztják ezeket az embereket. És azt mondta, hogy házról házra járnak, és prioritásuk az afgán nemzeti hadsereg különleges erői, a rendőrség különleges erői és a tolmácsok. ”

Farzana Kochai afgán képviselő mondtaSky News: „A tálibok bejelentették a harcosoknak, hogy nincs joguk senkinek a házához menni és semmit keresni. De a harcosok átkutatják a házakat. Jönnek -mennek mindenki házához, és látják, hol van autó vagy nincs. ”

A tálibok „célzott háztól-házig látogatásokat” tartanak azoknak az embereknek, akik az Egyesült Államokkal és a NATO-erőkkel dolgoztak együtt-derül ki az ENSZ fenyegetettség-értékelési tanácsadóinak bizalmas dokumentumából, amelyet az AFP és számolt be Izrael Times.

„Céljuk azok családja, akik nem hajlandók feladni magukat, és büntetőeljárást folytatnak és büntetik családjukat„ a saría törvényei szerint ” – mondta Christian Nellemann, a Norvég Globális Elemzések Központjának ügyvezető igazgatója az AFP -nek. „Elvárjuk, hogy a NATO/USA haderőkkel korábban együttműködő személyek és szövetségeseik családtagjaikkal együtt kínzásnak és kivégzéseknek legyenek kitéve.”

Sokan arról számolnak be, hogy a tálibok keresztényeket és megtérteket is keresnek kivégzésre.

A Biden -adminisztráció eltereli a fejét a jelentések felett. Ned Price, a külügyminisztérium szóvivője vonakodva ismerte el, hogy tisztában van azokkal a jelentésekkel, amelyek szerint tolmácsokat és volt afgán katonatiszteket vadásznak és végeznek ki a tálib erők.

Az elmúlt két hétben számtalan olyan jelentés érkezett Afganisztánból, amelyek szerint kivégzik az átadó afgán katonákat.

„Kétpárti módon rendkívüli csalódás éri, különösen azok, akik szolgáltak” – jegyezte meg a Fox News -nak Brad Wenstrup, republikánus és hadseregtartalék -tiszt. „És ezzel elvesztettük erkölcsi helyzetünket a világban, és ez inkább a gyengeség, mint az erő jele.”

„Nehezen hiszem el, hogy katonai és hírszerző közösségünk ezt ajánlotta volna” – jelentette ki, és lecsapott a Biden -kormány vezetésére. – De ezek azok a kérdések, amelyekre választ kell adnunk.

A Biden -adminisztráció csapatai a Kabulban lévő repülőtér biztosítására összpontosítanak, és nem engedik, hogy mentőakciókra menjenek be a városba. A brit ejtőernyősök ezt teszik. Jelenleg 11-15 ezer amerikai rekedt az ellenséges vonalak mögött, és lényegében egyedül vannak. A tálibok túszok ezrei közül választhatnak azok közül, akiket nem ölnek meg vagy vesznek szexrabszolgának.

 

Rogers tolmácsa megpróbált eljutni a repülőtérre, de lövést hallott, és visszafordult. „Kétségbeesett volt” – jelentette ki. – Azt mondta: – Nálam van a pisztolyom, és soha nem fognak elvenni. Semmi esetre sem érhet így véget. Ennek csak egy vége lehet – dicsőség Istennek. Vagyis megijedt. ”

Rogers válaszolt Biden elnök azon állítására, miszerint nincs mód elhagyni Afganisztánt „káosz” nélkül, és rámutatott, hogy az amerikaiakat és szövetségeseiket ki lehetett volna evakuálni, mielőtt a tálibok elfoglalták Kabult, és minden szétesett.

„Ha valaki 20 évig segíteni fog nekünk, és egy csomó ígéretet fogunk tenni nekik, akkor ezeket az ígéreteket teljesítenünk kell” – mondta. – Tegnap pedig úgy hangzott, mintha nem mennének a repülőtérre. És most sok ilyen ígéret rejtőzik. ”

Sokan azt állítják, hogy Bidennek vér van a kezében emiatt:

 

 

 

 

 

 

 

Videó:

https://twitter.com/i/status/1428360748934127628

https://www.bizpacreview.com/

Hirmagazin.eu