Home Főhírek Belföldi hírek A szombati mérleg: 645 határsértő Csongrád megyében

A szombati mérleg: 645 határsértő Csongrád megyében

hirmagazin 2015 06 28 115913
2015. 06. 28.
forrás: MTI

Szombaton 645 határsértőt köztük 106 gyermeket tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megye déli részén – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t. Közben magyar rendőrök indultak a szerb-macedón határra, az egység vasárnap reggel lépett át a röszkei átkelőnél.
Szenti Szabolcs közölte: a legnagyobb csoportot reggel a szegedi medencés kikötőben fogták el a rendőrök, onnan 101 szíriai állampolgárt állítottak elő.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Az országban tiltott határátlépés miatt összesen 847 embert fogtak el a rendőrök, hét esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Magyar rendőrök indultak a szerb-macedón határra

Magyar rendőrök indultak a szerb-macedón határra, az egység vasárnap reggel lépett át a röszkei átkelőnél – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint első ütemben – havi váltásban – tíz rendőr, négy mobil hőkamerával ellátott járművel, valamint egy terepjáróval indult el a szerb-macedón határra. Feladatuk a szerb rendőrökkel való közös szolgálatellátás, a Magyarország felé tartó illegális migránsok feltartóztatása

Papp Károly magyar országos rendőrfőkapitány Milorad Veljovic szerb rendőrségi főigazgatóval hétfőn Szegeden állapodott meg abban, hogy a februárihoz hasonló széleskörű együttműködésre van szükség az illegális migráció elleni fellépés érdekében.

Az elmúlt napokban az embercsempész csoportok és bűnszervezetek felszámolására közös magyar-osztrák-szerb nyomozócsoport is alakult.

Exit mobile version