17.8 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

A szex miértje befolyásolja az orgazmus milyenségét

Dátum:

Megosztás:

A motiváció, amiért az emberek szeretkeznek, egyértelműen befolyásolja az aktus utáni kielégültségi érzést.

szex miértje

Ugyan az eddig megjelent legtöbb tanulmány a szexuális vágyra és az orgazmusra koncentrált, azonban az embereket sok ok rávehet szexuális aktus létesítésére. Kyle Stephenson és a Texasi Egyetem munkatársai megállapították, hogy a szerelem és kötöttségek nélküli szex is lehet kielégítő, míg az anyagi javak megszerzésére irányuló szexuális kapcsolat kevesebb örömet jelent az ágyban.

A kutatók 544 egyetemista korú férfival és nővel egy kérdőívet töltettek ki, mely szexuális motivációikat és kielégülésüket firtatta. Azok a férfiak, akik önértékelésük növelése miatt szexelnek, olyan kevés örömöt találtak, mint azok, akik valami megszerzése, vagy egy szívesség miatt tették ugyanezt.

Ezzel szemben a nőknél erősebbnek bizonyult a szerelem és a szex kapcsolata, habár ez férfiaknál is megfigyelhető volt. Azok a nők, akik valamit szerettek volna partnerüknek kifejezni, például hálát, vagy bocsánatkérést, szintén nagy örömöt leltek a tevékenység gyakorlásában. Az önbizalom-növelő szex az ő esetükben is kevésbé volt kielégítő. Mindenesetre a nőknél a szabályozó folyamat sokkal összetettebbnek bizonyult, mint férfiaknál – ennek okára a kutatók jelenleg nem ismerik a választ.

Következő lépésként – melyet szélesebb populáción terveznek elvégezni – a kutatók annak meghatározását tervezik, a stressz miként befolyásolja a szexuálist funkciózavart.

 

Forrás: Napidoktor.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...