A párkapcsolat soha nem egyszerű

Dátum:

A párkapcsolat soha nem egyszerű

A párkapcsolat mindenki számára ad feladatokat, és rejt meglepetéseket. Amiben biztosan megegyeznek a kapcsolatok, hogy sohasem egyszerűek. Mindenhol vannak napsütés szenvedélyes időszakok, és vannak borús veszekedős fejezetek. Néha a partnerünk a legjobb barátunk máskor, pedig ellenségnek hisszük pedig soha nem az. A legfontosabb, hogy még mindig ott van mellettünk és egyáltalán nem mindegy ki az, akivel az életünk minden területét megosztjuk.
A párkapcsolatban meg kell tanulnunk egymás nyelvét, ha érteni akarjuk a másik felet. Ennek hiányában minden kimondott szó, ami elhagyja az ajkainkat, csupán falra hányt borsó. A partnerünk egyik fülén be a másikon ki.

Létezik e tökéletes párkapcsolat?

Egyáltalán mit is jelent a tökéletes párkapcsolat? Ez mindenkinek mást és mást jelenthet. Néha abban a tévedésben ringatjuk magunkat, ha egy párterápián elmondjuk problémáinkat, azzal meg is szabadultunk tőlük, letehetjük, mint egy megunt pulóvert. Sajnos a valóságban ez nem ilyen egyszerű. A konfliktusok, krízishelyzetek újra felbukkannak és megismétlődnek. A terápiák nagy előnye viszont az, hogy módszereket és eszközöket kapunk rá, hogyan kezeljük a felbukkanó problémákat, és hogyan keressünk rájuk megoldást együtt. Ezeknek az eszközöknek az ismeretében abbahagyhatjuk egymás vádolását azt is, hogy önmagunkat vádoljuk. Mindezek helyett, minden érintett számára megfelelő megoldást keresünk.

Felülemelkedni a gondokon

Tökéletes kapcsolat ugyan nem létezik, de remek kapcsolatnak nevezhetjük azt, ha pár tagjai felül tudnak emelkedni a gondokon és újra tudják éleszteni a szerelmüket. Amikor feladjuk a szingli létet és párkapcsolatba lépünk néhány dolgot fel kell adnunk magunkból. Ezzel párhuzamosan azonban számos új dologgal gazdagodunk. A kapcsolat eleje mindig izgalmas és az intimitás domináns szerepet tölt be. Amikor csillapodik a lángolás akkor felmerül a kérdés tulajdonképpen mi a kapocs, ami összeköti a két embert. Ez az az időszak, amikor minden időt együtt szeretnénk tölteni a párunkkal, amikor kitölti minden gondolatunkat. A következő szakaszban már felbukkannak a köztünk lévő különbségek.

Előfordul, hogy külső segítségre van szükség

Van, akik számára könnyű megérteni a másikat és azt, hogy mit miért úgy tesz és gondol ahogyan. Vannak, akiknek ehhez terapeuta segítségére van szükség. Ilyenkor egy párkapcsolati tanácsadás vagy akár egy kineziológus is segíthet.
Gyakran felmerülő kérdés a párkapcsolatokban, hogy le kellene mondanunk dolgokról azért, hogy örömet szerezzünk a párunknak. Ha az ő öröme a miénk is, akkor ez nem is lehet olyan nagy teher. Néha erre is szükség van. Hosszútávon ezt csak úgy lehet működőképes, ha kölcsönösen figyelünk egymásra. Kielégítjük a saját szükségleteinket, és eközben odafigyelünk a párunk igényeire is. Ha ez csak az egyik fél részéről érvényesül akkor hosszútávon elégedetlenséget szül, és konfliktus lesz belőle.

Ízlések és pofonok

Gyakran előfordul például, hogy különböző stílusú filmeket szeretnének megnézni a párt tagjai. Ilyenkor választhatják azt, hogy megnézik, amit a párjuk szeret, de azt is, hogy külön-külön megnézik, amit szeretnek, de helyet akár kártyázhatnak is, ami mindkettőjük számára kellemes szórakozás.

Hasonlóságok és különbségek

Arról is megoszlanak a vélemények mi építi támogatja jobban a párkapcsolatot hasonlóság vagy különbözőség. Erre az egyik mondás az, hogy „az ellentétek vonzzák egymást”, a másik pedig, hogy „a zsák mindig megtalálja a foltját”. Mindkettőben sok igazság van. Jellemző, hogy az ellentétek vonzása inkább a rövidtávú kapcsolatokban jellemző a hasonlóság pedig többnyire hosszabb távú kapcsolatot eredményez.

A szerelem arcai

A szeretet intenzitása a kapcsolat folyamán változékony. A párunkat nem szeretjük mindig egyformán. Amikor felbosszant bennünket, akkor nyilván kevésbé szeretjük, mint amikor minden jól megy. A szerelemnek sok arca van lehet nagyvonalú, önzetlen, szenvedélyes, gyakorlatias, játékos, pajkos és még sorolhatnánk. a kapcsolatot szorosabbá teszi a barátság és a közös célok is. A tartós szerelem önzetlenségről barátságból hálából és gyakorlatiasságból áll össze.

Sasagi.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

weblap4u banner

Népszerű

További hasonló
Related

Ijesztő állatok jelenhetnek meg tömegesen a kertekben, de tilos bántani őket – videó

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek,...

Zárjavítás otthon: Mikor érdemes szakembert hívni?

A ház biztonsága mindannyiunk számára kiemelt fontosságú. A zárak...

Bókay János, a 19. századi magyar orvostudomány kiemelkedő alakja 202 éve született..

Bókay János, teljes nevén id. Bókay János (született Bókay...