A NASA kiszámolta, mennyi időnk lenne elkerülni a „nagy sötétséget”

Dátum:

Mesterséges intelligenciát vetnek be az előrejelzésre.

Az utóbbi időben ismét aktívabb a Nap, erősebb és több napkitörést lehet észlelni rajta. A szakértők szerint ez jelenleg nem veszélyezteti a bolygónkat, azonban egy hatalmas koronakilövellés elméletileg pusztító erejű geomágneses vihart is okozhatna a Földön.

Egy világméretű katasztrófa órákra kiüthetné az áramellátást és az internetet, globális kommunikációs zavarokat okozna, és megnövelné a sugárzást a pólusok környékén, ami arra kényszerítené a légitársaságokat, hogy átirányítsák a járatokat.

A legfrissebb hírek itt!

Ezért találta ki a NASA, hogy mesterséges intelligencia segítségével kezdi vizsgálni a Nap felszínét, hogy előre tudja jelezni egy esetleges katasztrófát – írta a hirado.hu.

Mindazonáltal az amerikai űrkutatási hivatal azt is közölte, hogy „csodára” nem lehet számítani:

a lakosságot a kritikus eseményre mindössze 30 perccel annak bekövetkezte előtt lenne képes figyelmeztetni.

Kérdéses, hogy ez vajon elegendő lehet-e ahhoz, hogy a világ felkészüljön a teljes sötétségre.

Nyitókép: YouTube/NASA Goddard

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Nem lesz pardon! A META a mesterséges intelligenciát használja a platform (Facebook) bizonyos üzemeltetési funkcióihoz..

Elkezdi betanítani a mesterséges intelligenciáját (MI) a Meta, és...

Mesterségesintelligencia-szabályozás az EU-ban (AI Act)

Az Európai Parlament 2024. március 13-án megszavazta az EU...

Bloomberg-pletyka, vagy nem is az?

A Bloomberg által közölt pletykák szerint az Apple ambiciózus...

Van, aki ezt is elhiszi – mesterségesen természetes képek

Mesterséges intelligencia által generált virágokat tukmálnak rá a hiszékeny...
Megszakítás