Home Főhírek Gazdaság A nagycsaládosok igényelhetnek rezsicsökkentett gázt, de nem jár autómatikusan, leírjuk, hogya kell...

A nagycsaládosok igényelhetnek rezsicsökkentett gázt, de nem jár autómatikusan, leírjuk, hogya kell kérelmezni!

243eda36e9c8460db8fb1153da3e64c4

Abban az esetben, ha megfelel egy család a feltételeknek, jóval több kedvezményes árú gázra jogosult, ezt viszont kérelmezni kell.

Mik a feltételek?

Ki jogosult rá?

* Minden háztartás, ahol legalább három családi pótlékra jogosult gyermek él.

Mekkora segítséget nyújt?

* A rezsicsökkentett gázár évi 1729 köbméterről 3 gyermek esetében 600 köbméterrel, minden további gyermek esetén +300 köbméterrel nő.

Hogyan lehet megigényelni?

* A kérelmet az igénylő lakóhelye szerint illetékes fővárosi/megyei kormányhivatalhoz, az erre a célra rendszeresített igénylőlapon kell benyújtani.

A kedvezmény érvényesítéséhez szükséges feltételek

A kérelem bármikor benyújtható. A kérelmet az igénylő lakóhelye szerint illetékes kormányhivatalnak kell benyújtani. Az ehhez szükséges igénylőlap és az útmutató letölthető innen:

https://www.allamkincstar.gov.hu/hu/oldalak/cikk/1340/

A kérelemhez mellékelni kell a kérelem benyújtását megelőzően kézhez kapott utolsó számla másolatát. Ha pedig új helyre költözik a család és ott (is) igénybe venné, akkor a szolgáltatási szerződés másolatát.

Ki nyújthatja be a kérelmet?

Annak kell igénylőként kitöltenie a kérelmet, akinek a nevére kiállítják a közüzemi számlát, még akkor is, ha nem ő részesül családi pótlékban. Fogyasztói közösség esetében a fogyasztói közösség (pl. társasház) képviselőjének.

Fotó: Oláh Tibor

Meddig jár a kedvezmény?

A kérelem elbírálása általában 8 nap, de maximum 60. A nagycsaládos kedvezményre való jogosultságot határozatlan időre állapítják meg. Vagyis a korábbi évekkel ellentétben nem kell évenként igényelni a kedvezményt, az mindaddig jár, amíg a jogosultsági feltételek fennállnak. A jogosultság feltételeinek megszűnését viszont a változás bekövetkeztétől számított 15 napon belül be kell jelenteni a kormányhivatalnak – olvasható az Államkincstár tájékoztatójában.

A kedvezmény mértéke

Az extra kedvezményes gáz mennyisége három gyermek után plusz 600, és minden további gyermek után 300-300 köbméter.

Villanyszámla kedvezmény nincs?

Jelenleg csak a gázfelhasználáshoz kapcsolódóan van a nagycsaládosok számára kedvezmény, villamosenergiára vonatkozó kedvezmény jelenleg nincs érvényben.

ripost nyomán

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version