A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget

Horvátország és Magyarország néhány száz kilométerrel odébb, fél évvel később újabb fantasztikus vízilabdaversenyt rendezett a szurkoló tömeg előtt. Szeptemberben a európai férfiakvállogatott bajnoki cime volt a tét Splitben. Itt van az utolsó lehetőség a férficsapat számára, hogy bekerüljenek a világbajnokság szuperdöntőjébe.

A szurkolók izgatottan várták az eseményt, és nem csalódtak: az európai férfiakválogatottak kiváló teljesítményt nyújtottak a tornán. A magyar csapat különösen erősnek bizonyult, és több nagyszerű meccset játszott. A fiúk fantasztikus csapatmunkát mutattak be, és megérdemelten harcolták ki a helyüket az élvonalban. A horvát szurkolók szintén nagyon büszkék lehetnek a csapatukra, akik remekül szerepeltek a bajnokságon. A versenyen sokan elismerésüket fejezték ki a szervezésnek, amely lehetővé tette a sportolók és a szurkolók számára, hogy felejthetetlen élményt szerezzenek.

A zágrábi szurkolók hallgattak a visszavágón, a magyarok 13-10-re legyőzték vendéglátóikat. Ebben a cikkben egy összefoglalót adunk a játékról, de mielőtt elkezdenénk, itt van néhány fontos információ a vízilabda-rajongók számára, akik fogadni szeretnének a szuperdöntőre.

Hogyan fogadhatnak a rajongók a 2023-as férfi FINA vízilabda-világbajnokságon

A FINA Vizes Világbajnokság részeként kétévente kerül sor a FINA vízilabda-világbajnokságra. A vízilabda egyik legelitebb versenyén számos fogadási lehetőség áll rendelkezésére. A vízilabda fogadás nagyon egyszerű, csak meg kell keresni azt az eseményt vagy meccseket, amelyekre fogadni szeretne. Válassza ki kedvenc csapatát, majd válassza ki az esélyeket. A bukméker oldalak bemutató anyagai és a bónuszok nagy segítségére lesznek azoknak a rajongóknak, akik fogadni szeretnének, hiszen ezek segitségével megtalálhatják a legjobb oldalakat és bónuszokat. Ha alapos kutatást végez a közelgő vízilabda-mérkőzésekről, és megtartja a fogadást a játék végéig, tovább növelheti az esélyeit a vízilabda-fogadásokon. Most beszéljük a játékról, ezeket az információkat felhasználhatja a következő meccsekre.

A mindenre kiterjedő csata

Szeptember 10-én a horvátok és a magyarok egy felejthetetlen mérkőzést vívtak, amely sok fordulatot tartogatott, majd a drámai befejezés után mintegy tízezer helyi lakos üvöltözött, amikor a házigazdák 2010 óta másodszor nyerték meg a vízilabda Európa-bajnokságot.

Ezt a 2010-es győzelmet Zágrábban aratták, ugyanabban a medencében, mint ezt az európai világbajnoki selejtezőt.

Rajtuk múlott, hogy Olaszországot vagy Magyarországot (vagy mindkettőt) legyőzik-e, hiszen az USA-nak biztositva volt a helye a vb szuperdöntőjében. Az Európa-bajnokok minden igyekezetük ellenére sem tudták megnyerni a sorsdöntő mérkőzéseket. A harmadik kör 12-7-es vezetése után a horvátok hirtelen összeomlottak – az olaszok akcióba lendültek, a horvátok pedig kifogytak a gőzükből, és 13-14-re kikaptak, a negyedikben pedig 1-7-re buktak.

A 2022-es Európa-döntő visszavágóján Magyarország és Horvátország ismét ügyes-bajos helyzetbe került, miután Magyarország is eggyel kikapott Olaszországtól.

Ragyogó magyar győzelem és helyezés a szuperdöntőben

Furcsa előzménye volt a játéknak, amikor a magyarok történelmi, hatgólos vereséget szenvedtek az Egyesült Államoktól a torna utolsó előtti játéknapján (9-15). A horvátországi vezetőedző, Ivica Tucak a félidőben távozott, amikor az Egyesült Államok 9-3-ra vezetett.

Ahogy a magyar csapat összeomlott, úgy tűnt, soha nem lesznek készek Horvátországgal szembenézni – de 24 órán belül csodálatos átalakuláson mentek keresztül. A védekezés szigorítása és Levai Marton kimagasló védései miatt Tucak, miközben a második harmadban 1-5 volt az eredmény, hosszabítást írt ki. Két azonnali gól után tombolt a közönség, de a hazaiak kitartottak az 5-7-es félidőig.

Fellépésük nem omlott össze a nyomás alatt, míg Zalánki Gergő fenomenális napot zárt – ha egyszer belelendül, szinte lehetetlen megállítani. Mivel minden szögből lőtt, a házigazdáknak le kellett cserélniük legendás kapusukat, Marko Bijacot. A Zalánki hét góllal nyerte az estét.

A negyedik negyedben azonban a horvátok három összekötő gólt lőttek, így 10-10 volt az eredmény, amitől a közönség Split-szerű lázban úszott. Annak ellenére, hogy le kellett nyelni a második VAR-visszautasitást, miután pont a félidő végén gólt szereztek, riválisaik még nem végeztek. Ennek során sikerült még egyet – Zalánki hetedikét – elkönyvelni, miközben az emberhátrányukat is legyürték. Annak ellenére, hogy a házigazdák a 7 a 6 ellen küzdöttek, Manhercz Krisztián az ország helyezését a rangsorban egy góllal fémjelezte a Szuperdöntőben, az utolsó 90 másodperc alatt.

Folytatódik az álom

A magyarok végül Los Angelesben fognak játszani (kedvező volt számukra a háromesélyes döntetlen), Olaszország és a házigazda USA mellett, míg a B-csoportból Spanyolország, Görögország és Szerbia jutott tovább.

A következő meccsek Június 30. és július 2. között kerül megrendezésre, két új csapattal az áprilisi divízió II-es interkontinentális turnéról származik.

Az eseményre várhatóan sok szurkoló érkezik majd a világ minden tájáról, hogy élőben láthassa a csapatok küzdelmét. A rendezvényen számos sztárfocista is részt vesz majd, ami még nagyobb élménnyé teszi majd a meccseket. Ez a torna izgalmas eseménynek ígérkezik a sport rajongói számára.