A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) közleményében felszólítja az illetékeseket, hogy halasszák el a beszámoló és a társasági adó bevallásának határidejét.

A közlemény így szól:

„A beszámoló, illetve az éves záróbevallások elhalasztását az MKOE többször is kérte már az illetékesektől, amelyre egyáltalán nem érkezett válasz, a törvényi lehetőségeket pedig mi is ismerjük. Ez nem elég! A taggyűlések megtartása a tulajdonosok feladata, de ehhez beszámoló is kell.

A könyvelők is anyák, tanárok, gyermekmegőrzők voltak a koronavírus-járvány idején, ahogy a lakosság legnagyobb része. Őket is sújtotta az 1 hónapos irodabezárás, a betegség, és sajnos könyvelők is haltak meg a járványban. Az amúgy is leterhelt könyvelőknek és könyvelői cégeknek ilyen nehéz, már-már elviselhetetlen körülmények között kell a beszámolókra is készülniük! Így nem csoda, hogy a könyvelők harmada pályaelhagyásra készül.

Nem tűrjük, hogy tovább hátráltassák a munkánkat és semmibe vegyék a felhívásainkat!

A gépjárműadó és az iparűzési adó is heteket vett el az így is terhelt munkánk elől februárban-márciusban, május 20-án pedig az e-szja portállal küzdöttünk, amivel kapcsolatosan a NAV hamis üzemzavar adatokat tett közzé, hiszen az üzemzavar biztosan meghaladta a 4 órát, ami halasztást jelentene.

Ismételten felszólítjuk az illetékeseket, hogy a könyvelők és a könyveltetők érdekében halasszák el a beszámolók leadásának határidejét. A pünkösd nem könyvelői munkanap!”

Hirmagazin.eu