Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó A kispesti kettős gázolás szemtanúja: a halálában is a kislányát védte az...

A kispesti kettős gázolás szemtanúja: a halálában is a kislányát védte az apa..

A gázolás után félreállították a teherautót, amelynek a sofőrje is sokkos állapotba került. Azt állította, nem látta a gyalogosokat /Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Sokkoló tragédia történt szerdán délután a kispesti Kossuth térnél, ahol egy konténerszállító teherautó gázolt halálra egy férfit és iskolás gyermekét.

A 40 éves édesapának, Józsefnek, illetve 7 esztendős kislányának, Rékának esélye sem volt a túlélésre.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A szörnyű balesetet közvetlen közelről nézte végig az elsős gyermek osztálytársa és annak édesanyja, akik a tragikus sorsú család szomszédai is egyben. Amit láttak, azt sohasem fogják elfelejteni, a lélekszaggató jelenet örökre az elméjükbe ivódott.

Csütörtök reggel virágok és mécsesek fogadták a helyszínen munkatársainkat. A felfestésből jól látszik: apa és lánya a piac oldaláról még a zebrán indultak el, hogy átkeljenek az egyirányú, kétsávos úton, ahol csak bal oldalról jöhettek a járművek, ám az ütközés pillanatában már nem az átkelőn álltak. Ennek okáról a történtekkor csupán néhány méterre álló nő beszélt lapunknak, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét.

Az apa a zebrán indult el a lányával, elölről akarták megkerülni a teherautót, ez végzetes döntés volt /Grafika: Séra Tamás

– Együtt indultunk haza az iskolából a lányommal, Józseffel és a kis Rékával. A piac szélén az édesapa még bement a dohányboltba, vett magának egy üveg sört, amit otthon akart meginni, ezért még fel sem nyitotta. Addig én fogtam a gyerekek kezét. A zebránál se a gyalogosoknak, se a kocsiknak nincs kihelyezett jelzőlámpa, a forgalom pedig akkor éppen állt. Józsi és Réka elindultak, a belső sávban a teherautó rálógott a zebrára, azért tértek le róla, hogy elölről megkerüljék, ám hirtelen a sor megindult, a konténerszállító pedig áthajtott rajtuk. Józsi az utolsó pillanatban még rákiabált a sofőrre, hogy álljon meg, de már túl késő volt – emlékezett vissza a Blikknek a szörnyű pillanatokra a nő.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A szemtanú leszögezte: nem igaz, hogy a férfi részeg lett volna, és az sem, hogy távol a zebrától akartak átjutni a túloldalra. József végig fogta a kislánya kezét, de már nem óvhatta meg a monstrumtól.

A rendőrök sátorral takarták el a holttesteket, és a helyszínre érkező anyát sem engedték oda /Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az asszony elmondása szerint a kislány hason feküdt eszméletlenül a jármű alatt, az édesapja pedig mellette. A gyermeknek abban a pillanatban még volt pulzusa, de már esély sem volt a megmentésükre. A nő a család jó barátja, a kislánya zokogni kezdett a látottaktól, sokkot kapott, ezért gyorsan hazavitte. Beszélgetésünkkor még nem tudta, hogy a kis barátnőjével már nem megy iskolába többé. A teherautó fiatal sofőrje is összeroppant, miután kiszállt, azt mondta, nem látta, hogy ott sétáltak előtte.

Információnk szerint a gyermek édesanyja a történtek után munkából jött haza busszal, ami a baleset helyszínén rakta le. Amikor meglátta a kis Réka iskolatáskáját, sokkot kapott. A rendőrök már nem engedték oda a letakart holttestekhez, mentőautóba ültették.

A család a tragédia közelében, egy panelház legfelső emeletén élt. Két gyermeket neveltek szeretetben, az édesanyának az előző kapcsolatából is született egy lánya, aki már tinédzser. „A fájdalom leírhatatlan, nem kívánom senkinek” – írta az anya a Facebookon, és azt kérte, ne terjesszenek róluk valótlanságot, a férje nem a kocsmából, hanem az iskolából tartott haza a kislányukkal.

blikk

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version