A koleszterin a vérben található, ha túl nagy mennyiségben van jelen, akkor lerakodik az erek falára. Ez akkor történhet meg, ha nem megfelelő a táplálkozásunk, vagyis túl sok állati fehérjét fogyasztunk. Legújabb kutatások alapján arra a következtetésre jutottak, hogy nem csak a táplálkozásunk felelős a magas koleszterinszintért.

Az optimista embernek nem lesz magas a koleszterinszintje

A vér összetétele függ az életszemléletünktől is, ha optimisták vagyunk, és imádunk élni, akkor soha nem lesz magas a koleszterinszintünk.

Azonban a szorongás, és aggódás következtében magas koleszterinszint alakulhat ki. Egy nagyobb trauma, vagy veszteség és koleszterinszint-emelkedést válthat ki.

Ha túlságosan sötéten látjuk az életet, egyből csak a rosszra, a sikertelenségre gondolunk, akkor az erek falán kezd lerakódni a rossz koleszterin.

Ez akkor is kialakul, ha helyzetünket folyamatosan reménytelennek érezzük, nem látjuk a megoldást.

A szív küzdelme

A tartósan pesszimista életszemléletben a szív állandó küzdelmet folytat annak érdekében, hogy jobb színben lássuk a világot. Ilyenkor sokkal nehezebb dolga van a szívnek, hogy friss energiával, és vérrel töltse fel a rendszert.

Meg kell találnunk azokat a mindennapi kis örömöket, melyek átlendítenek a hétköznapi nehézségeken, és boldogsággal töltenek el. Ez nem csak lelki, de testi egészségünk érdekében is nagyon fontos.

Szeressük meg önmagunkat, fogadjuk el a hibáinkat, és árasszunk végtelen megértést, és szeretet személyiségünk irányába.

Forrás: tudasfaja.com