Hollandia egy rendkívül érdekes és izgalmas ország, ahova egyre többen látogatnak el turistaként. Kevesen tudják azonban, hogy munkavállalóként is érdemes lehet szerencsét próbálni itt. Összegyűjtöttünk most néhányat a hollandiai munkavállalás előnyei közül.

Egészségbiztosítás

Hollandiában rendkívül jó egészségbiztosítási rendszer van, amelyben munkavállalóként kötelező részt venned. Ez azt jelenti, hogy egy meghatározott éves díj fejében – amely a hazai társadalombiztosítási hozzájárulásnak felel meg – alapvető egészségügyi ellátásra leszel jogosult.

Lakhatási támogatás

Hollandia rendelkezik egy egyedi rendszerrel: az állami lakhatási támogatással. Ez azt jelenti, hogy amennyiben bérleményben élsz és a lakás, illetve te is megfelelsz a meghatározott kritériumoknak, akkor az állam a bérleti díj egy részét visszatéríti. Ezek a szabályok szerencsére igen egyszerűek, így, ha megfelelsz nekik, akár kifejezetten alacsony is lehet a havi lakhatási kiadásaid összege.

Sokszínűség

A holland társadalom egy jelentős részét más országból érkezők alkotják. Az európai kontinens szinte minden állama rendelkezik jelentős közösségekkel. Vagyis, ha eleinte „biztonságosabbnak” érzed azt, hogy magyarokkal ismerkedj, akkor sem maradsz egyedül! Biztosan találsz majd olyan embereket, akik a segítségedre lesznek és ne feledd, még ha nem is ugyanazt a nyelvet beszéled valakivel, külföldiként mindenki megérti az országváltás örömeit és nehézségeit.

Állandó programok, látnivalók

Hollandia egy elég kicsi ország, ez azonban azt jelenti, hogy bárhol is élsz, könnyedén elutazhatsz még a legtávolabbi városokba is. Ennek köszönhetően még ha a te lakhelyeden éppen nincsenek is programok a szabadnapodon, egyszerűen kereshetsz egy olyan helyet, ahol vannak.

Ami pedig a passzív kikapcsolódást illeti, az ország közismerten telis-tele van csatornákkal, amik nagyszerű lehetőséget nyújtanak a hajózásra. De ha másra vágynál éppen, sétálhatsz vagy piknikezhetsz egy parkban, vagy ellátogathatsz az egyik tengerpartra is.

Covebo hollandiai munkaközvetítő cégként segít, hogy a tulipánok földjén vállalhass munkát. Segítenek az előkészületekben, ráadásul a fenti előnyök mellett náluk magyar nyelvű szerződésed és általuk biztosított lakhatásod is lesz! Nézz szét állásajánlataik között és add le hozzájuk jelentkezésedet még ma!