Home Főhírek Gazdaság A Havanna-lakótelepet is utolérheti a rezsiválság, hatezer család megélhetése forog veszélyben

A Havanna-lakótelepet is utolérheti a rezsiválság, hatezer család megélhetése forog veszélyben

rezsiválság a 18. kerületben. hirmagazin.eu kép hirmagazin.eu

„A Havanna lakótelepen hatezer család, közel 18 ezer ember megélhetését fenyegeti, ha a kormányzat meglépi a kilátásba helyezett távhő rezsiemelést”

– írta Facebook-oldalán a XVIII. kerület DK-s polgármestere.

Szaniszló Sándor megjegyezte, a városrészben távhő szolgáltatja a fűtést az iskoláknak, az óvodáknak, a bölcsődéknek, a nyugdíjas otthonnak, az orvosi rendelőnek és minden más közösségi épületnek. A jelenlegi távhőszámlák sokszorosát kitevő rezsit a kerületi önkormányzat sem tudja megfizetni.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A helyzet kezelése érdekében levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek. A polgármester ebben emlékeztetett, a Havanna-lakótelep panelházaiban még arra sincsen lehetőség, hogy az ott lakók tudatosan igyekezzenek mérsékelni a fogyasztást. Ráadásul a nyilvántartott közműhátralékok mértéke is azt mutatja, kezelhetetlen helyzetet fog előidézni a megnövekedő távhőszámla.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Bejegyzését azzal zárja, bízik benne, hogy kormánynak írt levele meghallgatásra talál, s a fűtési időszak beköszöntével nem hozzák még nehezebb helyzetbe a vágtató árakkal naponta szembesülő, panellakásokban élő családokat. „Csak ezen a módon kerülhető el az is, hogy a városoknak választaniuk kelljen a csődhelyzet vagy a fűtés nélküli közintézmények között” – zárul vészjóslóan Szaniszló Sándor posztja.

Nyitókép: Hirmagazin.eu

Facebook

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version