A felcsúti csapat azonban rögtön a meccs elején vezetést szerzett, és az előnyét egészen a 77. percig tartani tudta. A vége döntetlen lett.

Ez a Fradi–Puskás meccs is úgy kezdődött, ahogy eddig a Fradi–Puskás meccsek kezdődni szokta. A felcsútiak egyből támadólag léptek fel, már az ötödik percben kihagytak egy nagy gólhelyzetet. Két perccel később viszont már vezettek. Egy mintaszerű gól volt, a jobb oldali szögletet Joao Nunes csúsztatta a hosszú sarokba, Nunes ebben a szezonban a második gólját szerezte, mindkettőt a Ferencváros ellen fejesből.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A Fradi támadni kezdett, de a Puskás Akadémia volt továbbra is veszélyesebb. Az első félóra végén a vendégek akár nagyobb előnnyel is vezethettek volna, sokkal veszélyesebb támadásaik voltak. A Fradi is észbe kapott, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani. Az első félidő végén a felcsútiak megúsztak még egy kezezést, a Puskás Akadémia megérdemelten vezetett az első félidő végén 1-0-ra.

A második félidő elején a Ferencváros folytatta a rohamokat. Igaz, semmiféle helyzetet nem tudott kialakítani a felcsúti kapu előtt. A vendégek kontrái viszont továbbra is életveszélyesek voltak. Leginkább Laidouni jó passzai miatt volt néha veszélyes a Fradi. A másik oldalon a Géresit helyettesítő Plseknek akadtak lehetőségei.

Ahogy telt az idő, annál messzebb került a szombati bajnokavatás. Aztán a 68. perctől valami elképesztő ritmusra váltott a Fradi. Eltelt úgy öt perc, hogy gyakorlatilag a labda ki sem jött a Puskás 16-osáról.

Egyenlíteni csak a 77. percben sikerült a Fradinak. A végig legjobb hazai játékos, Laidouni egyenlített egy nagy lövéssel. A Fradi ment tovább előre, a győztes gólért. De ez már nem jött össze. A végén még a Puskásnak is volt lehetősége de maradt az eredmény: Ferencváros-Puskás Akadémia 1-1.

A bajnokavatás így elmaradt. A Fradinak a következő lehetősége erre jövő szombaton lesz, amikor Kisvárdára utazik majd.

blikk

Hirmagazin.eu