Home Főhírek Belföldi hírek A Fidesz szerint Magyarországnak cselekednie kellett menekültügyben

A Fidesz szerint Magyarországnak cselekednie kellett menekültügyben

hirmagazin 2015 06 19 151621
2015. 06. 19. – 13:19
forrás: MTI, Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője. fotó: fidesz.hu

A Fidesz szerint az illegális határátlépésekkel kapcsolatos hírek alapján egyértelmű, hogy Magyarországnak cselekednie kell, ezért döntött a kormány a magyar-szerb határ lezárásáról.
Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a balkáni útvonal, a magyar-szerb határ lett az Európai Unióba illegálisan bevándorlók legforgalmasabb útvonala. Május végéig – a Balkánon keresztül – Magyarországra több mint 50 ezer illegális bevándorló érkezett, míg Olaszországba ugyaneddig 47 ezer – ismertette az adatokat. Hozzátette: Ausztria és Németország pedig úgy döntött, hogy rövidesen 15 ezer illegális bevándorlót küld vissza Magyarországra.

A Magyarországra illegálisan érkező bevándorlók száma az év végére akár a 150 ezret is elérheti – mondta a kormánypárti politikus. Szerinte mindezek alapján egyértelmű, hogy Magyarországnak is cselekednie kell, a magyar kormánynak és parlamentnek mindent meg kell tennie a menekültprobléma megoldása érdekében. Ezért döntött a kabinet a határzár mellett, és ezért nyújtotta be a Fidesz azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a kabinetnek a biztonságos harmadik országok meghatározását – közölte.

Számításaik szerint – folytatta – ezen első lépések, vagyis a határzár és az említett törvényi felhatalmazás nélkül „egy Székesfehérvár nagyságú telepet kellene üzemeltetni”.

Németh Szilárd bírálta a baloldali ellenzéket, amiért szerinte az illegális bevándorlók pártján áll. „A baloldallal szemben mi azt képviseljük, hogy a magyar parlamentnek, kormánynak és minden magyar politikusnak, közéleti embernek a magyar emberek érdekeit, Magyarország nemzeti kulturális örökségét és európai demokratikus hagyományait kell képviselnie” – mondta.

A fideszes képviselő arról is tájékoztatott, hogy a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban eddig postán 734 ezer kérdőív érkezett vissza, az interneten pedig 35 ezren válaszoltak. A már feldolgozott válaszok alapján nem változott az az arány, hogy hányan szeretnének erősebb intézkedéseket – fűzte hozzá.

Exit mobile version