Minden amerikai vagyont elkobozna a politikus válaszul az amerikai büntetőszankcióra..

Az orosz vagyon elkobzásáról szóló amerikai törvényre adott orosz válaszlépéssel kapcsolatban fogalmazta meg gondolatait a durva modoráról elhíresült politikus, Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese.

A válaszlépés miatt törvényt kellene módosítania az orosz parlamentnek is.
A válaszlépés miatt törvényt kellene módosítania az orosz parlamentnek is (Fotó: Alekszandr Asztafjev / POOL / AFP)

Nyilvánvaló, hogy nem leszünk képesek teljesen szimmetrikus választ adni erre az állami bunkóságra, hogy szégyentelenül ellopják értékeinket. Az ok világos – nem rendelkezünk jelentős mennyiségű amerikai állami tulajdonnal, beleértve a pénzt, jogokat és egyéb amerikai vagyontárgyakat

– kezdte gondolatait Medvegyev.

Ezért a válasz csak aszimmetrikus lehet. Egyébként nem tény, hogy kevésbé lesz fájdalmas. 

A politikus elismeri, hogy „ez egy bonyolult történet, mivel ezek a magánszemélyek általában befektetők voltak az orosz gazdaságban”. 

Mi pedig garantáltuk nekik a magántulajdonhoz fűződő jogaik sérthetetlenségét

– teszi hozzá Oroszország örökös második embere. 

De megtörtént a váratlan – az államuk hibrid háborút hirdetett ellenünk, beleértve a jogi és igazságügyi háborút is. Olyan mechanizmust hozott létre az orosz értékek illegális kisajátítására, amely teljesen ellentétes a nemzetközi és a mi nemzeti jogunkkal. Erre választ kell adni. És ez bizonyos értelemben benne van a mi jogszabályainkban. Ezek az úgynevezett retorziók

– ismerteti a lehetséges válaszlépés jogi alapjait.

Az Oroszországi Föderáció Polgári Törvénykönyvének 1194. cikke kimondja: 

„Az Orosz Föderáció kormánya kölcsönös korlátozásokat (retorziókat) rendelhet el azon államok állampolgárainak és jogi személyeinek vagyoni és személyes nem vagyoni jogaira vonatkozóan, amelyek az orosz állampolgárok és jogi személyek vagyoni és személyes nem vagyoni jogaira vonatkozóan különleges korlátozásokat alkalmaznak.” 

Medvegyev hozzáteszi, hogy szerinte „ennek a szabálynak szélesebb körűnek kellene lennie, mivel a vagyonelkobzás a tulajdonjogok megszűnését jelenti”. 

Ez azt jelenti, hogy a szabályunknak nemcsak a külföldi személyek jogainak korlátozásáról, hanem azok megszüntetéséről is rendelkeznie kellene, így lehetővé válna az orosz állam, az orosz jogi személyek és magánszemélyek javára a barátságtalan országokból származó külföldi jogalanyok tulajdonának elárverezése. Ehhez az orosz polgári jog bizonyos korrekciójára lesz szükség

– teszi hozzá.

További Külföld híreink

De Amerikának és az amerikaiaknak meg kell fizetniük bűnös döntéseikért

–- zárja sorait a politikus. 

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke, aki jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, beszédet mond az Egységes Oroszország politikai párt tagjainak és támogatóinak koncertjén és gyűlésén Volgográdban 2024. március 12-én (borítókép. Jekatyerina Shtukina / POOL / AFP)

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu