A Doktor, a Gyűjtő, a Tál és az Álarcos – Íme, a Schadl-ügy lehallgatási anyaga: a lehallgatók vagy viccesek, vagy éhesek voltak, amikor a fedőneveket adták Völneréknek…

Dátum:

Büntető ügyek befolyásolására kért több tízmillió forintokról, de százról is szó esik azokban a beszélgetésekben, amelyeket a szakszolgálat munkatársai a lehallgatásokban rögzítettek, és amelyek elindították azt a nyomozást, amely végén vádlott lett a végrehajtói kar elnöke, dr. Schadl György és dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára.

Doktor.: „Most kerestek egy NAV üggyel, most gyanúsították be az urat.”

Álarcos.: „Az tökéletes!”

D.: „600 milliónyi Áfa.”… „Itt az úr arra fizetne, hogy ő ne legyen vádlott, vagy ne legyen gyanúsított a sztoriból.”

Á.: „Hol van ez a kérdés?”

D.: „Kérlek mély tisztelettel, kiemelt ügyek vizsgálati osztálya Miskolc.”… „Általában mennyit kérnek?”… „Mert általában egy százast rögtön.” …

D.: „Egy ügyvéd csávó hozta”… „Ha ezek azt mondják, hogy mit tudom én, húsz millióért csinálják, akkor annyit kérek, meg, ha azt mondják, hogy negyvenért csinálják, akkor is, tehát, hogy na. Meg, hogy náluk se legyen hiszti belőle, hogy adott esetben azért annyit mi is elrakunk, mint ők.”

A legfrissebb hírek itt!

A fenti beszélgetést a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat emberei rögzítettek tavaly márciusban, és többek között ez volt az, amely a Völner-Schadl-ügy nyomozását elindította. A „Doktor” a Schadl és Társa Végrehajtó Irodából telefonált, és később ki is derül, hogy magáról dr. Schadl Györgyről van szó, miután eldicsekedett a Külügyminisztériumtól megkapott diplomata útlevelével. Beszélgetőtársa, az „Álarcos” szintén vádlott a Völner-Schadl-ügyben. A csevegésben elhangzott még az is, hogy egy tehetős vállalkozót kellene megmenteni, akinek a cége évi „5-6 milliárdos forgalmakat nyom.”

Ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) október 24-én bejelentette, hogy korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt benyújtotta a vádiratot dr. Schadl György és 21 társa – köztük dr. Völner Pál – ellen. A vádirat szerint dr. Schadl és dr. Völner Pál között 2018 májusát megelőzően jött létre a korrupciós kapcsolat.

Dr. Schadl György a gyanú szerint jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt adott a politikusnak – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot –, hogy az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását felhasználja az elnök érdekeinek megfelelően. Azért többek között, hogy azokat a jelölteket nevezzék ki önálló bírósági végrehajtónak, akik vállalták, hogy irodájuk működéséből az őket illető osztalékot részben vagy teljes egészében odaadják dr. Schadl Györgynek. Az ügyészség dr. Schadl Györgyre 10 év, míg dr. Völner Pálra 8 év börtönbüntetést kért, továbbá 200, illetve 25 millió forint megfizetését.

Kés, Kanál, Villa és társaik

Az ügyben a lehallgatásokat végző szakszolgálatos dolgozók pedig vagy vicces kedvűek voltak vagy éhesek, mert többek között „Kés”, „Kanál”, „Villa”, „Tányér”, „Pohár” és „Rizs”, meg „Burgonya” fedőneveket adtak a lehallgatott embereknek. Az ügyben a lehallgatásokat végzők vicces kedvűek voltak vagy éhesek, mert többek között „Kés”, „Kanál”, „Villa”, „Tányér”, „Pohár” és „Rizs” meg „Burgonya” fedőneveket adtak a lehallgatott embereknek. Schadl vádlott-társát, Völnert a „Tál” néven emlegették.

A legfrissebb hírek itt!

A fentebb idézett beszélgetés után az újabb csevegés során „Doktor” és „Álarcos” között egy újabb hatmilliárdos elintézendő ügy került szóba.

Á: Jó, az hol van?

D: „Székes főváros”

Á: Nagy Budapest?”

D.: „Igen”

A beszélgetésből az is kiderült, hogy Á. szerint idővel jó sok ügy lesz, mert mindenhol vannak megoldatlan problémák, de D. szerint az ő környezetében eddig is ennyi volt, csak nem foglalkozott ezekkel, mert nem tudta, hogy van megoldás. Viszont D. már hirdeti mindenkinek, hogy akinek ilyen van, az „fáradjon ide” – összegezték a szakszolgálat egyik anyagában.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Itt a legújabb NAV-lista: ők trükköznek az alkalmazottak bejelentésével

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi...

OTP: A legújabb, néhány napja keringő átverés e-mail útján terjed..

Nem először, és bizonyára nem is utoljára szemelték ki...

Megtalálták a dunai hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét –...

Mészárlás a Római-parton

A Fővárosi Önkormányzat tájépítészeti osztályvezetője szerint az érintett fák...
Megszakítás