Kocsis Máté, aki szerint Gyurcsány Ferenc pártja minden alkalmat megragad, hogy belerúgjon a történelmi egyházakba.

A Fidesz frakcióvezetője szerint nem meglepő, hogy a Jobbik nem szólal meg az ügyben, hiszen a párt már nem a maga ura, nem ők határozzák meg, mikor mit mondjanak.

– Vannak hivatások, amelyek a bizalomra épülnek. Ilyen az orvosi, az ügyvédi, a pszichológiai és a papi hivatás is. Ha ezek esetében elkezdjük feltördelni a titoktartási követelményeket, akkor felszámoljuk az elengedhetetelen bizalmat is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kocsis Máté annak kapcsán, hogy Vadai Ágnes múlt szerdán a budapesti Szent István-bazilika előtt tartott sajtótájékoztatón közölte, „valódi pedofilellenes” javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé, amely átfogó vizsgálatot ír elő a magyar katolikus egyháznak a pedofil-bűncselekmények feltárására, és a gyónási titok megsértésével feljelentésre kötelezné a gyermekek elleni szexuális bűncselekményekről tudomást szerző papokat.

A gyónási titok eltörlését még a kommunista diktatúra vezetői sem merték megkockáztatni
Fotó: AFP

Náci javaslattal hecceli a hívőket a DK

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: – Olyan brutális javaslatról van szó, hogy még a pártállami diktatúra idején a kommunisták sem javasoltak ilyet. A gyónási titok eltörlésére egyedül a nácik tettek javaslatot, mondván, a Harmadik Birodalom érdeke erősebb, mint a katolikus egyháznak a gyónási titokhoz fűződő érdeke. A Demokratikus Koalíció javaslata a legkeményebb náci diktatúrát idézi – fejtette ki a kormánypárti politikus, aki szerint a javaslat jól illeszkedik a DK egyházellenes megnyilvánulásai sorába. – Minden alkalmat megragadnak arra a parlamentben és azon kívül is, hogy belerúgjanak a történelmi egyházakba, általánosításokkal vagy hamis információkkal lejárassák azokat – fejtette ki Kocsis Máté.

Mindenki ezt olvassa most!

A frakcióvezető felhívta rá a figyelmet, hogy a pedofíliaellenes törvény személyi hatálya ugyanúgy vonatkozik a katolikus papokra, mint mindenki másra. Az egyházi személyek éppen olyan büntetésben részesülnek, ha pedofil-bűncselekményt követnek el, mint bárki más. Gyurcsány Ferencék javaslata tehát nem más, mint a hívő magyar emberek heccelése – vonta le a következtetést a Fidesz frakcióvezetője.

Már nem a maga ura a Jobbik

A frakcióvezetőt megkérdeztük, mit gondol arról, hogy a Jobbik, amely megszavazta a pedofíliaellenes törvényt, ezúttal hallgat, és nem reagál szövetségese javaslatára. – A Jobbik már nem a maga ura, hanem egy fiókszervezete lett a Gyurcsány-féle szövetségnek. Már nem maguk határozzák meg, hogy mikor mit mondjanak. Most nyilván azt az utasítást kapták, hogy hallgassanak. Az pedig, hogy korábban megszavazták a pedofíliaellenes csomagot, csak egy politikai trükk volt. A baloldal ezáltal szeretett volna minden politikai ízlést kielégíteni. Ez is csak egy színjáték volt, mint manapság minden a baloldalon – mutatott rá Kocsis Máté.

Kerestük a Jobbikot is az ügyben, hogy megtudjuk, mit gondolnak legfőbb szövetségesük egyházellenes törvényjavaslatáról, cikkünk befejezéséig azonban nem kaptunk választ a párttól.

A baloldal kimutatta a foga fehérjét

A Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) levelet kapott Vadai Ágnestől, amelyben a baloldali politikus Ferenc pápa gyermekvédelemre vonatkozó rendelkezéseire hívta föl a püspökök figyelmét. Tóth Tamás, az MKPK titkára válaszában biztosította az országgyűlési képviselőt, hogy a pápa ezen rendelkezéseit a konferencia ismeri és magára nézve kötelezőnek tartja, beleértve a gyónásra vonatkozó titoktartást is, amely Ferenc pápa szerint sem képezi vita tárgyát. A közleményben kiemelték: nem szolgálja az áldozatok és a társadalom érdekeit, ha egyéni és családi tragédiákat egész közösségek, egyházi és világi hivatások megbélyegzésére, lejáratására vagy rövid távú politikai haszon érdekében használnak fel.

Mindenki ezt olvassa most!

Vadai Ágnes törvényjavaslata kapcsán Vejkey Imre, a KDNP politikusa közleményt adott ki pénteken, amelyben azt írta: ez nyílt támadás a katolikus egyház ellen. – Ez nem más, mint az egyház semmibevétele! Ez nem más, mint a magyar alaptörvény és a hatályos nemzetközi egyezmények semmibevétele! Ez nem más, mint súlyos beavatkozási kísérlet a kánonjogba! – fogalmazott a KDNP képviselője, aki szerint az egyesített baloldal vezető ereje most kimutatta a foga fehérjét, a keresztényellenes agressziót, mely az igazi habitusuk.

Gyurcsány és a bérmálkozás

Miközben a DK nyíltan egyházellenes törvényjavaslatot adott be néhány hete az Országgyűlés elé, elnökük, Gyurcsány Ferenc Istent emlegetve bírálta a kormányt tavaly szeptemberben. – Ha van teremtő Isten, akkor szégyelli magát és könnyezik – mondta napirend előtti felszólalásában a baloldal vezére annak kapcsán, hogy az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség közüzemi tartozása miatt a Fővárosi Gázművek munkatársai kiszálltak kikapcsolni a szolgáltatást. Ismeretes, hogy nem most kezdődött Gyurcsány Ferenc politikai képmutatása: az őszödi beszéd kiszivárogtatásának évében az akkori miniszterelnök a TV2 Mokka című adásában közölte, azért nem imádkozik a templomban, mert nem istenhívő. Kis idő múlva, ugyanebben az adásban hozzátette: „Elsőáldozó voltam, bérmálkoztam is egy darabig […], én egy darabig szentül meg voltam győződve, hogy pap leszek.”

magyarnemzet

Hirmagazin.eu