21.2 C
Budapest
2022. június. 25. szombat

87 millió tonnás aszteroida okozhatja az emberiség végét – már neve is van

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A száguldó szépség 500 láb (152 méter) magas, és majdnem 90 millió tonna. Ha a Földbe csapódna, az egyet jelentene a világvégével. A tudósok elárulták, mit tudnak eddig róla.

A Bennu névre keresztelt űrkavics várhatóan a következő évszázadig nem közelíti meg kellően a bolygónkat, ami nekünk jó hír, de az unokáinknak már kevésbé. Ráadásul jelenleg 1 a 2700-hoz az esélye annak, hogy a becsapódás létrejön. Ezt mutatják a számok és kutatások – mondta Kirsten Howley a Livermore Nemzetközi Laboratórium fizikusa, aki a bolygóvédelmi csoport tagja.

87 millió tonnás aszteroida okozhatja az emberiség végét - már neve is van 1
Kép: screenshot

“A Bennu hatása szörnyűséges lenne. Jelenleg bár 1 a 2700-hoz az esélye, ez biztosan változni fog – jobb vagy rosszabb irányba. A NASA Osiris-rex szondája 2020-ban fog landolni a Bennu felszínén, így további ismereteink lesznek a pályájáról, mozgásáról és a lehetséges következményekről.” – mesélte a tudós.

Ez a landolás és mintavétel az első lesz a NASA történetében, így lehet, hogy különleges dolgokat tudhatunk majd meg a bolygónk keletkezéséről, vagy egyéb dolgokról. Az intázet egy képet is közölt, amit az Osiris készített. Ezen a Bennu hatalmas fénylő gömbként látszik, míg a Föld és a Hold pici pontok csak abból a szögből.

87 millió tonnás aszteroida okozhatja az emberiség végét - már neve is van 2
Kép: NASA

A NASA egyébként folyamatosan fejleszti a HAMMER-t (Hyper-velocity Asteroid Mitigation Mission for Emergency Response), ami egy anti-aszteroida űrrepülő, és arra hivatott, hogy megtaszajtsa a száguldó sziklákat, így azok röppályája megváltozik és vagy éveket nyerhetünk, vagy teljesen más irányt vehetnek. Ezt szeretnék bevetni a Bennu esetleges fenyegetésekor.

87 millió tonnás aszteroida okozhatja az emberiség végét - már neve is van 3
Kép: screenshot

Forrás: www.ladbible.com/noizz.hu

Bennu illusztráció Foto: screenshot

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megverte mumusát a magyar női vízilabda-válogatott! Szép volt lányok! Gratulálunk!

Fontos győzelem a vizes vb-n: Kanada legyőzésével csoportmásodik a magyar női vízilabda-válogatott. A magyar női vízilabda-válogatott 11-7-re nyert pénteken...

Szupergyors, szuperokos és szuperintelligens..

Az emberi agy komplexitásával vetekszik az új kínai szuperszámítógép mesterséges intelligenciája a készítői szerint A Sunway a hírek szerint...

Német közüzemi hálózati felügyelet: … “érdemes félretenni pénzt”, .. fontos a takarékoskodás is, érdemes lejjebb állítani a fűtést, és inkább felvenni egy pulóvert, és...

A Bundesnetzagentur vezetője attól tart, leállhat a gázszállítás az Északi Áramlat-1 vezetéken, ezért szerinte „már most érdemes félretenni...

Emberek is élnek a világ legbarátságtalanabb helyén: a gázmaszk alapfelszerelés a Danakil-mélyföldön

A Föld egyik legszárazabb és legmelegebb vidékén mintegy százezer ember él. Számos olyan hely van a bolygón, amik az...