8 hiba, ami miatt nem indul be az anyagcseréd zsírégető folyamata!

Dátum:

Mindegy mit csinálsz, és milyen keményen próbálkozol, képtelen vagy leadni azokat a makacs extra kilókat? Nem vagy egyedül vele. Milliók küzdenek a fogyással és a sikertelen esetekben sokan vakargatják a fejüket, hogy mi lehet a gond.

Íme, 8 általános hiba, ami miatt nem úgy fog menni a fogyási folyamat, ahogyan azt elképzelted, hiába izzadsz heti több órát az edzőteremben.

1# Minden kalóriát egy kalap alá veszel

Nem minden kalória egyenlő. 100 kalóriának megfelelő zöldség és 100 kalória jégkrém nem ugyanolyan hatással van a szervezetre. Mivel a fogyás a cél, ezért mindig meg kell nézni, hogy az adott étel milyen vércukor- és inzulinszint emelő hatással rendelkezik. Ha kiugrásokat okoz ezekben az értékekben, akkor az az étel sosem a fogyást, hanem a raktározást segíti.

2# Nem a test izomszázalékára összpontosítasz

Ha azt veszed észre, hogy kalóriamegvonás és kemény karido mellet sem megy jól a fogyás, akkor ideje volna a test izomszázalékára koncentrálni. Ha növekszik az izomtömeged, az felébreszti és pörgetni fogja az anyagcserét.

3# Azt hiszed, hogy a napi többszöri kis étkezés segít a fogyásban

Az átmeneti böjttel fantasztikus eredményeket lehet elérni a fogyásban. Mivel csökkenti az inzulinszintet és emeli a glukagon szintet, amely épp ellenkező hatást vált ki és próbálja szinten tartani a vércukrot. Ennek köszönhetően a lebontás irányába tolódnak el az anyagcsere folyamatok. Jobb kevesebb alkalommal elfogyasztani egyszerre ugyanazt a kalóriamennyiséget, mint elosztva több alkalommal.

4# Azt hiszed, hogy a kardio az egyetlen módja a fogyásnak

Mivel a kardio edzésforma nem túl változatos, ezért könnyen ráun az ember és hamar hajlamos feladni. A jó hír, hogy a súlyzós edzésekkel is ugyanolyan jó eredményeket lehet elérni, sőt a kettő lehet kombinálni is.

5# Hiszel a varázspirulák ígéreteinek

Nincs olyan, hogy egyik napról a másikra eléred az álom alakodat. Az ilyen tabletták általában csak megemelik a pulzust egészségtelen szintekre. Egyáltalán nem biztonságosak. Légy türelmes és az eredmény érkezni fog.

6# Nem alszol eleget

A kevés alvás megzavarja a hormonszint egyensúlyt és ez befolyásolja az éhségérzetet a következő nap. A két homron, amely ide tartozik a ghrelin (‘éhség hormon’) és a leptin (‘jóllakottság hormon’). Amikor nem alszunk eleget a ghrelin szintje emelkedik és a leptiné csökken, emiatt túlevés következhet be. Legalább 7-8 óra alvás az ideális.

7# Túlzottan stresszes az életed

Nagy terhet róhat a szervezetre a folyamatos stressz, amely a kortizol nevű, ‘stresszhormon’-ként emlegetett anyag szintjét emeli meg. Ez képes kiváltani az édes ételek iránti vágyat és könnyen súlygyarapodáshoz vezethet.

8# Túl erősen próbálkozol

A szervezetednek szüksége van az egyensúlyra edzés és pihenés között. Ha túl sokat edzel és nem hagysz időt a testednek pihenni, akkor az nagy megterhelést jelent számára és nehezen vesztesz felesleget miatta.

Forrás: tudasfaja.com

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

A Yale Egyetem tiszteletbeli doktorává avatták Lovász László matematikust.. – Gratulálunk!

A Yale Egyetem tiszteletbeli doktorává avatták Lovász László matematikust, a Magyar...

Ijesztő állatok jelenhetnek meg tömegesen a kertekben, de tilos bántani őket – videó

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek,...

Zárjavítás otthon: Mikor érdemes szakembert hívni?

A ház biztonsága mindannyiunk számára kiemelt fontosságú. A zárak...
Megszakítás