Home Főhírek Gazdaság 5 tipp, amivel nem fogja a hűtője zabálni az áramot

5 tipp, amivel nem fogja a hűtője zabálni az áramot

Fotó: 123RF

A rezsicsökkentés közepette számtalan olyan házi praktikát bevethetünk, amik minimális odafigyeléssel sok energiát megspórolnak számunkra.

Most öt olyan tippet mutatunk be, amellyel nemcsak nem ítéljük halálra a hűtőgépünket, de az energiafogyasztását is a minimumon tartjuk.

Az energiaválság kellős közepén fontos, hogy a rezsicsökkentést mi magunk is elősegítsük, olyan tanácsokat megfogadva, amelyekkel nemcsak fontos kilowattórákat, hanem fontos összegeket is megtakaríthatunk.

Öt tipp a kevesebbet fogyasztó hűtőért

1. Használjuk ki a helyet!

Az üres hűtő is fogyasztja az áramot! Ha hűtőszekrényt vásárolunk, mérjük fel, mekkora helyre lesz benne szükségünk. A polcokat pedig úgy pakoljuk meg, hogy ne lépjük át azt a súlykorlátot, amennyit elbír a hűtőgép.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

2. Ügyeljünk az elhelyezésre

A hűtőszekrény nem szereti sem a tűző napot, sem a közelében lévő tűzhelyet vagy fűtőtestet. Ugyanis ha kívülről meleg éri, több energiára van szüksége ahhoz, hogy belül fenntartsa a hideget.

Nem mindegy, hová tesszük a hűtőt, és az sem, mennyire pakoljuk meg  Fotó: Shutterstock

3. Hűljön ki a meleg étel

A főtt ételeknél várjuk meg, amíg kihűl, mert ha melegen tesszük a hűtőbe, az sem az ételnek, sem a hűtőnek, sem a fogyasztásnak nem tesz jót.

4. Ne hagyjuk tárva-nyitva

Hányszor nyitogatjuk a hűtőajtót? Sokszor? Szokjunk le róla! Ilyenkor nemcsak azt nem tudjuk eldönteni, hogy mit együnk, de a gép légterébe meleg és nedves levegő kerül be, amit a szerkezetnek le
kell hűtenie. Ez pedig fokozott áramfelvétellel jár.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

5. Nem árt egy kis törölgetés

Ahogy minden eszköz, úgy a hűtő is képes porosodni. Különösen igaz ez a hátsó, hűtőfolyadékot keringető rácsos részekre, amelyeket ha nem törölünk le legalább havi egyszer, akkor bizony a porréteg
miatt a fogyasztásunk meredeken emelkedhet!

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version