Kezdőlap Sport Sporthirek 5 ok: ezért kell ma csoda a válogatottól

5 ok: ezért kell ma csoda a válogatottól

5 ok ezért kell ma csoda a válogatottól 4
Fiola (balra) olykor kereste a helyét a kényszerposzton Fotó: MTI

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Szegény Rossit az ág is húzza. Pályán és pályán kívül is sok nehézséggel küzdenek focistáink.

Most kár csak igazán a finnországi vesztes nyitányért a Nemzetek Ligájában! A kedd esti (20.45, Groupama Aréna – zárt kapuk mögött, tv: M4 Sport) folytatás még nehezebbnek ígérkezik a magyar labdarúgó-válogatott számára. Nem csak az ellenfél erősebb, de a pályán és azon kívül is egyre több gonddal kell megbirkóznia Marco Rossi szövetségi kapitánynak és csapatának.

Van gondja bőven a kapitánynak
Fotó: MTI

1. Kizárt szurkolók

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) büntetése miatt fociválogatottunk üres stadionban fogadja a görögöket.

Üresen maradnak a lelátók
Fotó: MTI

2015. szeptember 4-én, a magyar-román Eb-selejtezőn (0-0) drukkereink egy csoportja a román himnusz kifütyülésével és cigányozással „válaszolt” a Trianont emlegető vendégtábornak. A szünetben magyar huligánok az utcán randalíroztak, összecsaptak a vízágyút bevető rendőrökkel is.

2015-ben óriási balhé volt a Fradi-stadion mellett
Fotó: Kovács Gábor

A magyar szövetség fellebbezése csak arra volt jó, hogy halasztó hatálya miatt – átmenetileg – megúsztuk a stadionbezárást. Ezért lehettek szurkolók a Feröer elleni Eb-selejtezőn (2-1), majd a Norvégia elleni sorsdöntő pótselejtező-visszavágón (2-1).

2. Lendületben az ellenfél

Míg a mieink Finnországban vereséggel (0-1), a görögök Észtországban 1-0-s győzelemmel kezdték a Nemzetek Ligája-sorozatot. A világranglistán kilenc hellyel Magyarország elé sorolt, 42. ellenfelünk különösen idegenben eredményes: a legutóbbi kilenc idegenbeli mérkőzéséből hatot megnyert, s csak egyszer (tavaly novemberben, a későbbi vb-ezüstérmes Horvátország vendégeként) veszített.

3. Hiányzik a jó Dzsudzsák

Marco Rossi elveinek megfelelően kihagyta a válogatott keretből Dzsudzsák Balázst, aki hónapok óta klub nélkül tengődik.

Dzsudzsák a klubkeresése miatt maradt ki a válogatottból
Fotó: Szabolcs László

A tamperei vereség során látszott, hogy hiányzik a támadósorból egy kapura is veszélyes vezéregyéniség. Egy jó formában futballozó Dzsudzsák vitán felül ilyen lenne – más kérdés, hogy a jelenlegi állapotában aligha lenne hasznára a Rossi-válogatottnak.

4. Lyukak a csapatban

Sérülések és formahanyatlások, lemondások miatt több poszton is a kényszer diktált Rossinak. Így volt ez a védekező középpályással is, de a legkirívóbb példa a balhátvédé: a szóba jöhető jelöltek közül különböző okok miatt szinte mindenkit kihúzhatott a listájáról. Tamperében a jobblábas, középső védőként vagy a jobb oldalon hasznos Fiola Attila kötött ki a számára idegen szerepkörben.

Fiola (balra) olykor kereste a helyét a kényszerposzton
Fotó: MTI

5. Rossz sorozatban a magyarok

Pocsék eredménysorral sokkol a 2018-ban még nyeretlen magyar válogatott. Ezt megelőző 15 meccséből 11-et elveszített nemzeti csapatunk, hazai pályán legutóbbi háromszor vesztett (Kazahsztán ellen 2-3, Skócia ellen 0-1, Ausztrália ellen 1-2). Ha ma a görögök ellen is vereséget szenved, az története leghosszabb negatív sorozata lenne.

Forrás: Ripost

 

Exit mobile version