Példátlanul hosszú ideig maradt láthatatlan a radarok számára.

Észak-Korea misztikumokkal teli hely, bár ez elsősorban annak köszönhető, hogy a népet elnyomó rezsim nagyon kevés külföldit enged a határokon belülre pillantani. Most azonban úgy tűnik, hogy az ázsiai állam egy valódi rejtéllyel is tud a világ számára szolgálni.

A nagyméretű Dae Bong 1 nevű hajójukról van szó, amely még 5 évvel ezelőtt, 2017 nyarán tűnt el Kína közelében. A napokban azonban váratlanul felbukkant, és a nemzetközi szakértők egyelőre értetlenül állnak a történtek előtt.

A kereskedelmi vízi jármű kapcsán Észak-Koreát máris illegális tengeri tevékenységgel vádolták meg, hiszen valóban nagyon furcsa, hogy a Dae Bong 1 ismét feltűnt a radarokon, fél évtizeddel azután, hogy nyoma veszett.

A 3800 tonna hordképességű szellemhajó külföldi szakemberek szerint eddig sem a semmiben úszkált, csupán hamis azonosító jel alatt közlekedett, ennek pontos okát azonban egyelőre nem tudták felfedni, de mindenképpen rosszban sántikálhatott.

Alighanem a kínaiak hozzájárulásával történt mindez, akik nagyon büszkék arra, hogy illegális tevékenységet folytató hajók nem látogatják a vizeiket. Az észak-koreaiak ilyesfajta titkolózására már korábban is felfigyeltek, az viszont példátlan, hogy 5 évre eltűnjön egy hajó a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet szeme elől.

Nem kell azonban súlyos rejtélyekre gondolni, például félrement tudományos, teleportációs kísérletre gyanakodni, hiszen Észak-Koreát gyakran sújtják szankciók a nyugati világ részéről, így nagyon valószínű, hogy a Dae Bong 1 olajat és szenet szállított. Annál is inkább, mert egy olyan térségben tűnt fel váratlan hirtelenséggel, ahonnan korábban szenet szereztek be, de ettől az ENSZ éppen 2017-ben tiltotta el Kim Dzsongun államát.

Kép és forrás

#északkorea#szellemhajó#5év#visszatért#miavéleményed#monddmegte#tiktok#magyartiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu