Home Főhírek Gazdaság 4,5 százalékos lesz a nyugdíjemelés, 10 ezer forint a nyugdíjprémium

4,5 százalékos lesz a nyugdíjemelés, 10 ezer forint a nyugdíjprémium

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: 2022. novemberben érkezik a nyugdíjkiegészítés- Hirmagazin.eu

Mutatjuk a részleteket, amikről tudni kell!

Orbán Viktor miniszterelnök korábban már bejelentette, és becsületbeli ügynek nevezte, hogy novemberben nyugdíj-kiegészítést kapnak az idősek, továbbá ha a gazdasági növekedés lehetővé teszi, nyugdíjprémium is érkezhet. Nemrég közzétette a kormány a Magyar Közlönyben a nyugdíjkiegészítés mértékét.

A rendelet értelmében november elsejétől, 2022 január 1-i visszamenőleges hatállyal hivatalból 4,5 százalékkal kell emelni a nyugellátások összegét. Ez azt jelenti, hogy 2022-ben összesen 13,4 százalékkal emelkedik a magyar nyugdíjak mértéke,

ugyanis a januári 5 százalékos emelést egy júniusi, 3,9 százalékos emelés is követte. Az emelésekre a rendkívül magas infláció miatt van szükség.

Mekkora lesz a nyugdíjkiegészítés 2022-ben?

A 13,4 százalékos éves emelés azt jelenti, hogy aki tavaly decemberben 150 ezer forint nyugdíjat kapott, annak novembertől már 170 100 forint lesz a nyugdíja.

A legfrissebb hírek itt!

Ez a júniusi emeléshez képest több mint 6400 forinttal több, amelyet visszamenőlegesen 10 hónapra megkap egy összegben az arra jogosult,

vagyis novemberben a postás a 170 ezer forintos emelt nyugdíj mellé még egy összegben több mint 64 ezer forint nyugdíjkiegészítést is hoz az időseknek.

Ehhez pedig még hozzájön a jelenleg tíz ezer forintra tehető nyugdíjprémium is, bár ennek számítása még függ a gazdaság alakulásától, hiszen a GDP-növekedéshez van kötve.

(hirado.hu)

Forrás: Ripost

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version