Kezdőlap Főhírek Belföldi hírek 36-38 C-fok egész héten, kiadták a riasztást.. – Figyelem! Aki lát olyan...

36-38 C-fok egész héten, kiadták a riasztást.. – Figyelem! Aki lát olyan autót, ahol kisgyermeket vagy állatot hagytak a bezárt járműben, azonnal hívja a rendőrséget!

Nehéz elviselni a rekkenő hőséget a napon /Fotó: Shutterstock

Napról napra melegebb lesz

Vasárnap a napsütés lesz túlsúlyban, a gomolyfelhőkből csak néhol keleten fordulhat elő gyenge zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire gyenge, mérsékelt marad. Délután a legmelegebb órákban pedig 30-35 fok várható.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, csapadék az ország legnagyobb részén nem várható, csupán északkeleten van némi esély átmenetileg egy-egy zápor, esetleg gyenge zivatar kialakulására. Nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lehet a déli-délkeleti szél. Fokozódik a kánikula, 32-37 fokot mutathatnak délután a hőmérők.

Kedden tovább fokozódik a hőség, 34-38 fokra számíthatunk. Sok napsütés várható, csak néhány helyre hozhat átmeneti felfrissülést egy-egy zápor, zivatar. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel.

Szerdán napközben a Dunántúlon növekedhet meg a felhőzet, és itt elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Máshol egész nap kitart a napos, száraz idő. Élénk, helyenként erős lesz a déli-délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 34 és 39 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. A kissé szeles időben 35 és 40 fok közé forrósodhat a levegő.

Kiadta: Varga Sándor (ma 08:36)

Figyelem! Aki lát olyan autót, ahol kisgyermeket vagy állatot hagytak a bezárt járműben, azonnal hívja a rendőrséget!

Hirmagazin.eu


Exit mobile version