Kezdőlap Itthon Üdülőhelyek, szállodák 3 remek téli üdülőparadicsom

3 remek téli üdülőparadicsom

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Szeretünk télen és nyáron is utazni. Nem feltétlenül téli sportokat űzni, csak egy kicsit üdülni, kikapcsolódni, olyan helyeken, ahol csodálatos a táj, ahol nem kell azon stresszelnünk azon, hogy elkésünk, hogy mennyire szorít a határidő, mennyi teendő volt még.

 

Ugye mindenkinek vonzó lenne ez kis kikapcsolódás, egy laza hosszú hétvége és pihenés. Amikor nem szeretnénk nagyon messze menni, választhatunk közelebbi szomszédokat is, ahová nem kell sok ezer kilométert utazni. Ausztria egy olyan úti cél lehet, ahol mindent megtalálunk az aktív kikapcsolódástól a kellemes pihenésig.

Gargellen

Gargellen Ausztria egy csodás helyén helyezkedik el, 1400 méteres tengerszint feletti magasságban. Gargellen a szó szoros értelmében Montafon völgy leghátsó zugában a Gargellen egyik oldalvölgyében húzódik meg. Épp ebben rejlik Gargellen erőssége: a klimatikus gyógyhely egy napsütötte völgyben fekszik, amely mentes az átmenő forgalomtól és a turisták népes tömegétől. A helység lassú ütemben növekedett, ezért meg tudta őrizni eredetiségét és hagyományait.

A falu összképét nagyrészt 300 éves tanyák és házak alkotják.Gargellen ugyan távol esik a forgalomtól, de ennek ellenére egy téli üdülés minden kelléke a vendégek rendelkezésére áll – csak épp egy kicsit nyugodtabb és kisebb léptékben. A Schafberg hegyi kis téli üdülőfalu dimenziói egyértelműen családiasak: nyolc felvonó, összesen47 kilométer kiválóan karbantartott sípálya, 13 kilométernyi sífutópálya, téli túraútvonalak, egészen 2 100 méteres magasságig és öt hegyi vendéglő várja az idelátogatókat.

Hinterstoder

Egy falu a hegyek között, ahol minden éppen annyira csodás, mint amilyennek az látszik. Eredeti, hangulatos, hiteles, és hamisítatlan Ausztria.

Hinterstoder Ausztria felső, déli részén fekszik, hegyekkel övezve, amelyek az 504 méteres magasságtól akár a méterig is terjedhetnek. Hinterstoderbe leginkább azok látogatnak el, akik nyugalmat és legelső sorban saját magukat szeretnék megtalálni.

Végtelennek tűnő túraútvonalak, a téli sportok számtalan műfaja, mint a túrázás, a tandemugrás, vagy a lovasszán-túra várja a kikapcsolódni vágyókat. Mindemellett Hinterstoder egy minden szempontból kitűnő síterület, amelyen nem mellékesen világkupa futamokat is rendeznek.

A Stodertal fekvése egy olyan pontra esik, ahol az észak-nyugati hófelhők rendszeresen „lerakják” terhüket, mielőtt továbbhúznának a hegycsúcs irányába. Emiatt minden évben december elejétől április végéig folyamatosan jelentős mennyiségű hó takarja a vidéket. A XIX. században a Stodertalt a „Kelet-Alpok legszebb vidékeként” emlegették, az impozáns és lenyűgöző Spitzmauert pedig a „osztrák Matterhorn” névvel illették.

Magas Tátra

Nincs is csodálatosabb annál, amikor néhány pihentető napot tölthetünk el szerelmünkkel, de akár családunkkal, vagy egy nagyobb társasággal is. A téli természet gyönyörű arcát nagyon sokan tudják kedvelni, akár a téli sportok szerelmesei, akár a túrázni vágyok. Nincs is erre alkalmasabb és szebb hely, mint a szomszédban található Magas Tátra!

A hegyekben egy igazi álomvilág tárulkozik elénk, amibe mindenki szerelmes lesz. A kristálytiszta levegő hihetetlen energiával tölti fel a lelkedet.

A Magas-Tátra Európa egyik legszebb kirándulóhelye, idilli túraútvonalak kanyarognak vadregényes erdők és völgyek közt, és a hegyvidéki erdők festői hátteret nyújtanak a téli kirándulásokhoz. Az aránylag kis területű magashegység legrégibb üdülő települése a Popradtól 12 km-re fekvő Ótátrafüred, amelynek a sípályáin családok, kezdők és haladók egyaránt megtalálják számításaikat. A környék bővelkedik szabadidős lehetőségekben, túrázás során megcsodálhatod a hegyi vízeséseket és a tavakat, valamint kevesebb, mint fél óra alatt eljuthatsz Ménhárdra.

Forrás: delina

Kép: https://commons.wikimedia.org; https://pixabay.com


Exit mobile version