Home Életmód Otthon, lakberendezés, kert 2022-es lakástrendek – mivel dobd fel nappalidat?

2022-es lakástrendek – mivel dobd fel nappalidat?

2022-es lakástrendek – mivel dobd fel nappalidat?

Az új év mindig az újrakezdésről, az átalakulásról szól. Nem véletlenül olyan népszerű szokás a mai napig újévi fogadalmak által célokat és változásokat kitűzni magunk számára. Magánéletünk vagy karrierünk fejlesztése mellett azonban lakásunk átalakítása is sokak számára fontos része ennek az év eleji időszaknak. Nézzük meg közösen, hogy milyen lakástrendekre számíthatunk az idei évben!

Ülőgarnitúra és polcok

A nappali bútorokat tekintve a lekerekített formák lesznek trendik. Tehát érdemes lehet a sarokkanapék esetében a lekerekített darabokat megcélozni. Ezen kívül a retró stílusjegyek térhódítása ismét erősödik. Bátran válogathatsz tehát a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek ikonikus darabjai közül is.

A lekerekített élek és sarkok azonban nem csak az ülőgarnitúrák között lesznek igazán népszerűek, hiszen bátran kísérletezhetsz akár íves konyhapultokkal, valamint a polcok között is keresheted ezt az irányt. A stíluss megjelenés mellett igiazán praktikusak is ezen kialakítások.

Színek és anyagok

A 2022 év színei a kék és zöld lesznek – talán a környezettudatosság és a fenntarthatóság hatására térünk vissza a természetközeli színekhez. Bármi legyen is az oka azonban, az egészen biztos, hogy megnyugtató összhatást eredményez majd, amely tökéletes a nappalik esetében. Tehát ha pont egy új ülőgarnitúrát keresel, jó ötlet lehet a kék fotelek között szétnézni.

A környezettudatosság miatt a természetes színek mellett a természetes anyagok használata is igen népszerű lesz. Bátran válogathatsz tehát a vászon és pamut dekoranyagok között, valamint az agyag- és kerámiatárgyak kínálatában. Összességében tehát az organikus anyagok lesznek a nyerők, legyen szó bútorokról, burkolatról vagy dísztárgyakról.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Részletek

A bútorokon kívül természetesen az egyéb opciókat is érdemes megemlíteni. A természetközeliséghez illően rengeteg zöld növénnyel tudod nagyszerűen feldobni nappalidat. Ezeket akár asztalokra és polcokra helyezve, akár a mennyezetről lelógatva elhelyezheted – mindenképpen sokat fog javítani az összhatáson. Azt nem is említve, hogy mennyire megnyugtató és otthonos érzetet ad majd lakásodnak.

A bútorok összeválogatása során igyekezz az egységes megjelenésre törekedni. Tehát mind színben, anyagban és méretben passzoló bútorokat és dísztárgyakat válassz majd – ezzel érheted el a legszebb összképet.

A fotó forrása:

lilasgh / Shutterstock.com

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version