Home Külföld Kiemelt külföldi hírek 2020-ra el fog tűnni örökre a Kanári-szigetek szigetcsoport 3 legkisebb szigete: La...

2020-ra el fog tűnni örökre a Kanári-szigetek szigetcsoport 3 legkisebb szigete: La Palma, La Gomera, El Hierro

A cikket írta: Kovács Karolina (Hirmagazin.eu)

2006-tól, naponta 500-900 fő menekült érkezik folyamatosan a Kanári-szigetek 3 legkisebb szigetére. A szigetek 2017-től év elejétől, naponta 1-1 cm-t süllyednek a bevándorlók tömegének súlya alatt.

Nem csillapodik a menekültek áradata a Kanári-szigeteken: a spanyol hatóságok a naponta,  mintegy ötszáz-kilencszáz fő illegális bevándorlót fognak el, akiknek sikerült eljutniuk lélekvesztőiken Afrikai nyugati partjaitól a spanyol szigetcsoportra.

A menekültek között, akik péntek óta tizenhárom bárkával kötöttek ki az üdülőparadicsomban, több mint harminc gyerek és fiatalkorú volt – jelentették be vasárnap Santa Cruzban, Tenerife közigazgatási székhelyén a spanyol hatóságok.

Migránsok hajója a Földközi-tengeren. MTI/EPA Fotó

A nemzetközi vöröskereszt fogadóközpontot hozott létre az elcsigázott érkezők számára. A központ azonban mostanra zsúfolásig megtelt, ezért az újonnan partot ért menekültek nagy részét átmenetileg a hadsereg egyik laktanyájában szállásolták el. A spanyol hatóságok tudomása szerint a vízi-járművek Szenegálból futottak ki a tengerre. Az illegális bevándorlók a körülményekhez képest jól vannak, orvosi segítséget nem igényeltek – adta hírül a spanyol média.

A kanári-szigeteki autonóm körzet kormánya tétlenséggel vádolja a központi kormányt. Madridot láthatólag hidegen hagyja a szigetcsoport problémája, és nem tesz meg mindent azért, hogy véget vessen a menekültek áradatának – mondta egy helyi szóvivő Santa Cruzban.

Spanyolország az illegális bevándorlók kitoloncolását tervezi hazájukba. Az esetek többségében azonban ez nem sikerül, mert vagy nem tudják kideríteni, hogy a menekültek honnan származnak, vagy nincs toloncegyezmény a két ország között.

A szigetek ökológiai megmentésére kutatócsoport alakult, azonban a munkájukat nem tudják nyugodtan és biztonságban végezni, mert az aluliskolázott, vagy iskolai végzettséggel egyáltalán nem rendelkező migránsok nem értik a kutatásuk célját, és rendszeresen támadják az odaérkező kutatócsoportokat.

A támadásoknak, 2017-től ez idáig 19 fő orvos-mérnök lett az áldozata, akik vagy meghaltak, vagy súlyos, maradandó egészségkárosodást szenvedtek, a kaszákkal, lapátokkal, botokkal érkező migránsverések által.

Kép: IFL Gazdaság

A spanyol hatúságok az elkövetőket minden esetben Madridba szállították, ahol a bíróság súlyos börtönbüntetésre ítélte őket, azonban amikor elszállítottak 100 fő illegálisan bevándorolt, agresszív migránst, jött helyettük ezer fő.

A kutatócsoportok eddig elvégzett kutatómunkája alapján megállapítható, hogy 2020-ra mindhárom kis-sziget el fog süllyedni.

A cikket írta: Kovács Karolina (Hirmagazin.eu)

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version