Home Életmód Életmód hírek 20 fájdalom a testben, melyek mindegyike egy-egy sajátos lelkiállapotból fakad!

20 fájdalom a testben, melyek mindegyike egy-egy sajátos lelkiállapotból fakad!

A fájdalom elsősorban energia, másodsorban érzékelés, és harmadsorban megtestesülés.

A fájdalom elsődleges forrása mindig energetikai, a létrejövése csak másodlagos. Testünk minden egyes fájdalma egy bizonyos érzelmi állapotunkra vezethető vissza. Ezek tulajdonképpen egy figyelmeztetésként is felfoghatóak, hogy még mindig dolgoznunk kell életünk azon területein, ahol idáig nem tudtunk tanulni a „leckéből”.

Viszont, ha egyszer megértjük ezeket a „leckéket” és tanulunk is belőlük, akkor a fájdalom eltűnik. Ezért is olyan fontos, hogy képesek legyünk megfejteni testünk különböző fájdalmainak üzeneteit.

Fájdalom az izmokban – az életünkben történő rugalmasságunkat reprezentálja, arra utal, hogy mennyire vagyunk képesek adaptálódni a munkahelyi, otthoni gondok során.

Fejfájás – a döntéshozatalainkkal vagy kapcsolatban. A migrén a fejfájások királynője, ezért is kell odafigyelnek, hogy milyen stresszfaktorok váltják ki. Tudnod kell, hogy mely döntéseket érdemes meghoznod.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Ínyfájdalmak – valószínűleg olyan döntést hoztál, amellyel nem tudsz azonosulni. Tisztázd le magadban a dolgokat és annak fényében változtass!

Fájdalmak a váll területén – ez azt jelenti, hogy óriási érzelmi terhet cipelsz, amelyet azonnal orvosolnod kell. Fókuszálj minél hatékonyabb a probléma megoldására, és ha teheted, oszd meg terheidet másokkal is.

Gyomorfájdalom – azt tükrözi, hogyan vagy képes „megemészteni” mindennapjaid történéseit. Az emésztési rendellenességek rendszerint azt jelzik, hogy nem vagy elégedett, vagy bánat gyötör.

Fájdalom a lapocka területén – a lapockafájdalom abból fakad, hogy úgy érzed nagyon kevés érzelmi támaszt kapsz. Ha kapcsolatban élsz, akkor nem kapod meg azt a szeretetet, amire szükséged van, ha egyedülálló vagy, akkor pedig minél gyorsabban egy partnerre van szükséged.

Derékfájdalom – ezt vagy a törődés hiánya, vagy a pénz miatt való aggódásod váltja ki. Lehet, hogy egy profi segítségére lenne szükséged ahhoz, hogy pénzügyeiddel napirendre térj.

Nyakfájdalom – abból ered, hogy nagyon nehezen tudsz megbocsájtani másoknak, sőt, magaddal pedig a végletekig szigorú vagy.

Fájdalom a keresztcsont tájékán – azért jelentkezik, mert csak ülsz és ülsz egy olyan problémán, ami már régóta megoldásra vár. Nézz szembe a problémákkal és oldd meg őket!

Könyökfájdalom – ha a karjaidat túl merevnek érzed, azt jelenti, hogy túl kemény vagy az életben. Nagyon görcsösen ragaszkodsz ahhoz, hogy semmi sem változzon és ez nem jó. Lehet, hogy itt az ideje egy kis változatosságnak, kompromisszumoknak. Hagyd, hogy az ár magával sodorjon kicsit.

Karfájdalmak – abból fakad, hogy valaki már érzelmi terheit cipeled.

Kézfájdalom – a kezeiddel érintesz meg másokat, és kerülsz velük kapcsolatba. Ha olykor fájnak a kezeid, az azt jelenti, hogy kevés a kapcsolatod a külvilággal. Szerezz új barátokat, járj társaságba és építsd kapcsolataidat.

Csípőfájdalom – félsz a változástól, a mozgástól? Akkor minden bizonnyal visszatérő vendég nálad a csípőfájdalom. Hagyd, hogy a dolgok változzanak körülötted, hiszen az állandóság unalmas. Előfordulhat olyankor is, ha túlságosan óvatos vagy a döntések meghozatalában. A csípő általános fájdalma még a támogatás érzésével is kapcsolatban áll.

Ízületi fájdalmak – az izomfájdalomhoz hasonlóan a túlságos ragaszkodásból és a flexibilitás hiányából fakad. Légy nyitott mindenre, és ne ragaszkodj mindenhez olyan véresen komolyan.

Térdfájdalom – itt is a támogatás hiánya a felelős. A belső térdkalács a közösséggel, munkával, barátokkal van kapcsolatban, míg a külső a személyes kérdésekkel. Tölts egy kis időt önmagaddal kettesben és rájössz, hogy sokat fogják a te pártodat, csak olykor az egód nem hagyja ezt látni.

Fogfájás – nem tetszik a jelenlegi helyzeted és ez minden nap befolyással van az érzelmeidre és gondolataidra. Minden nap emlékeztesd magad, hogy a tapasztalatok könnyedén áramlanak, ha mindegyikben megtalálod a pozitív dolgot.

Bokafájdalom – abból fakad, hogy megvonod önmagadtól a szórakozást és az örömöt. Itt az ideje, hogy egy kis tüzet vigyél a párkapcsolatodba.

Fájdalom okozta fáradtság – a folytonos dac, ellenállás lehet az oka. Engedd magadnak, hogy továbbléphess és hagyd, hogy új élmények vegyenek körül.

Fájdalom a lábfej területén – depresszió esetén jelentkezhet. A nagyfokú negativitás is hozzájárulhat, ezért keress olyan apró dolgokat, amelyben örömed leled.

Váratlan fájdalmak a test különböző részeiben – kimerültség okozhatja, amelyre a legjobb megoldás az, ha feltöltöd energiakészleteidet, kicsit felturbózod az immunrendszeredet. Betegségek mellékhatásaként is jelentkezhetnek random fájdalmak a test különböző pontjain.

Forrás: filantropikum.com

 

Exit mobile version