Home Életmód Otthon, lakberendezés, kert 15 teljesen meglepő módszer. Így használhatod még a konyhasót ízesítésen kívül!

15 teljesen meglepő módszer. Így használhatod még a konyhasót ízesítésen kívül!

A só az egyik legrégebbi és legszélesebb körben használt fűszer. Nem túl drága és számos olyan előnye létezik, amiről lehet, hogy nem is tudsz. Most megmutatjuk neked, hogy mi mindenre használhatod még ezt az elengedhetetlen konyhai alapanyagot az ételek ízesítésén kívül.

Előzd meg a zuhanyfüggöny penészedését

Mosd le a zuhanyfüggönyét sós vízzel, amikor először felrakod és soha nem fog nőni rajta penész.

Szüntesd meg a szúnyogcsípést

A szúnyogcsípés által okozott viszketés enyhítéséhez csak nedvesítsd meg az ujjad hegyét vízzel, mártsd bele sóba, majd dörzsöld be az érintett területet.

A rézből készült eszközök ismét ragyogóak lesznek

A réz sóval történő tisztítása csodákra képes. Egyszerűen keverd össze a sót ecettel és liszttel, vagy adj hozzá egy kevés citromlevet, és dörzsöld meg a felszínüket.

Megakadályozza az olaj kifröccsenését

Szórj egy kis sót a serpenyőbe, mielőtt belerakod a húst a zsiradékba. Nem fog kifröccsenni.

Akadályozd meg, hogy a gyertya lecsepegjen

Több órára áztasd a gyertyát koncentrált sóoldatba. Mielőtt meggyújtanád, hagyd megszáradni.

Szabadulj meg a cipő szagától

Szüntesse meg a rossz szagokat a cipőben, azáltal, hogy egy anyag darabba csomagolt sót teszel bele. Hagyd benne a cipőben pár órára és máris jobb lesz. Bele is szórhatod a sót, majd ha letelt az idő, kiszívhatod porszívóval.

Szabadulj meg a hangyáktól

Keverj el egy palackban sót és vizet 1:4 arányban. Fújd arra a területre, ahol a hangyák gyülekeznek, vagy csak szórd meg sóval ezeket a területeket.

Készíts biztonságos és olcsó házi festéket a gyerekeknek

Egy tálban keverj össze 1 csésze lisztet 1 csésze sóval. Ezután adj hozzá 1 csésze vizet és néhány csepp élelmiszer-színezéket.

Akadályozd meg, hogy a felvágott gyümölcsök és zöldségek bebarnuljanak

Egyszerűen tedd őket egy sós vízzel teli tálba.

Szüntesd meg a kezed hagymaszagát

A fokhagyma és a hagyma illóolajai főzés után szagot hagynak a kezeden? Erre van egy meglehetősen egyszerű megoldás. Nedvesítsd be a kezedet, dörzsöld át sóval, majd öblítsd le.

Készítsen saját természetes légfrissítőt

Ehhez 1/2-1 csésze sóba cseppents 20-30 csepp illóolajat egy tálban vagy bármilyen edénykében és élvezd otthonod frissességét. Fél narancshéjat is használhatod, mint természetes tálat.

Oltsd el a konyhai tüzet azonnal

Ha a konyhában kigyullad a zsiradék, önts rá a sót. Elvonja tőle az oxigént és elfojtja a lángot. Mindig jó ötlet tartani egy tartályban sót ilyen esetekre.

Tisztítsd meg a vasalót

A vasaló lapján lévő foltok eltávolításához állíts a vasalót a legmelegebb fokozatra, egy kevés sót szórj egy barna papírra, majd told végig rajta.

Tartsd az ablakokat fagymentesen

Töröld át az ablakok belsejét sós vízbe mártott szivaccsal. Egy másik módszer, hogy a párkányra teszel egy sózott rongydarabot.

Tisztítsd meg a mosogatót

A rozsdamentes acélból készült mosogatók és szerelvények tisztítására egy citromléből és sóból készült paszta kiváló. Jobban működik, mint a drága vegyszerek!

Forrás: tudasfaja.com

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva
Exit mobile version