Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó 13 ponyt volt nála, holott egyet sem fogott

13 ponyt volt nála, holott egyet sem fogott

Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Ellenőrzést tartottak a a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége hivatásos halőrei.

A március 25-i ellenőrzésnél az egyik csatornán horgászó férfi haltartójában a halőrök 13 (!) pontyot találtak, melyek összsúlya 28,75 kilogrammot tett ki.

Ez már csak azért is nagy probléma, mert azonos fajú nemes halból mindössze három darabot foghat ki és tarthat meg egy horgász, a fogási naplóba viszont még az engedélyezett mennyiséget sem rögzítette – írja a szoljon.hu.

A szabály pedig az, hogy a bejegyzést a hal kifogását követően rögtön meg kell ejteni.

Hirmagazin.eu TikTok-fiókja – elértük a 10 Millió videómegtenintést az elmúlt 60 napban! Köszönjük olvasóinknak!

Ilyen esetekben a szövetség mindig megteszi a feljelentést a kormányhivatalnál, a horgász pedig ezzel a tettével több hónapra bukja az állami horgászjegyét és pénzbírságot fizethet – hangsúlyozta Donkó Péter, a KTVHESZ ügyvezető igazgatója.

„Szövetségünk a múlt évben mindegy 180 000 000 forint értékben 120 927 kiló halat telepített horgászvizeibe. Az értékesített területi jegyek árbevételének közel hetven százalékát fordítva a halállomány növelésére, jut bőven tehát hal a horgászainknak. Ezért is elfogadhatatlan számunkra azoknak a horgászoknak a hozzáállása, akik a megengedettnél több halat próbálnak hazavinni, illetve nem, vagy csökkentett súllyal írják be a fogási naplóba a fogást” – jegyezte meg Donkó Péter.

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version